9 de set. 2008

Tossa Plana de Lles

Aquest dilluns va ser la festa de totes les Mares de Déu trobades, a Berga la de Queralt i a Puigcerdà la de la Sagristia. Un bon dia per sortir a caminar amb els amics ceretans.

El Pep tenia al cap la idea de fer una volta per les carenes entre la Muga i la Tossa Plana de Lles, i tant a la Carme com a mi ens va semblar bé la idea. Vam deixar el cotxe un tros més amunt de Cap de Rec amb la intenció d'enfilar direcció la Muga.

Mica a mica, ens vam anar embolicant una mica en el flanqueig i cada vegada estàvem més alts. Així que davant de la complicació d'anar primer a la Muga, vam canviar l'itinerari pensant que si anàvem primer a la Tossa Plana, podríem fer el trajecte invers.

La carena es veia ben atractiva (a sobre, amb la Muga a la dreta), però mentre pujàvem carena amunt el vent i els núvols van començar a tapar-ho tot (a sota).

I quan érem dalt de tot, vam acordar per unanimitat que per aquell dia ja en teníem prou. Quin fred que feia ! Sobretot per anar en calça curta...

A mitja baixada, una aturada per fer un mossec, una ullada al bosc a veure si veiem algun bolet, i cap a casa amb ganes de tornar-ho a intentar ben aviat !

2 comentaris:

enric faura ha dit...

Hola, la carena entre la Tossa Plana i la Muga és senzilla. A solta la Muga hi ha el solitari circ de la Muga, amb un llac on no hi va ningú. La Muga té una petita cara nord, interessant, encara que discontinua i poc sostinguda, on segona la guia del Jolis el soldat Policarpo hi va obrir una via en una data imprecissa. A tu que t'agraden furgar pels racons de les muntanyes, un dia hi hauries d'anar.
Celebro que la recuperació vagi avançant.

Gatsaule ha dit...

De fet la intenció original era pujar la Muga travessant aquest circ que descrius, però vam agafar-nos-ho per més amunt del compte i vam arribar a la carena molt alts.

Després el fred ens va impedir de fer-ho de tornada.