14 d’oct. 2007

Pollegó Est, via Son de la llarga

12 d'octubre, altre cop Montserrat, però avui a la cara sud-est del Pollegó est. La intenció és fer la via Son de la llarga amb la Lu i el Jordi. Com que el Jordi ho coneix, deixem la guia al cotxe per pujar més lleugers.

Em toca començar i sembla que de bon començament ja no vaig bé. Rectifico i ataco un balmat amb parabolts nous que allunyen força, i que resulta ser l'inici de la via Cau de llops (a sobre, 7a?).

Rectifico altre cop i em fico al diedre de l'esquerra (a sobre), pujo fins la reunió i ells també em segueixen (a sota) tot i veure clarament que no estem a la via bona. Resulta ser el primer llarg del Camí de Caledònia (6a). Baixem i finalment trobem la Son de la llarga.

I tota la culpa era d'uns parabolts que surten del mateix punt recte cap amunt (via ?), però finalment el Jordi agafa els espits bons i tira cap amunt (a sobre).

Aquest primer llarg és espectacular i exigent, amb un pas bastant dur a mitja tirada (a sobre) que no sé si és 6b, però segur que és molt més que el V obligat que diuen les ressenyes. A sota veiem a la Lu encarant les dificultats més importants.

El segon llarg enfila el diedre (a sobre, el Jordi i, a sota, la Lu) i les dificultats són més humanes (V+). De la mateixa manera, l'equipament també se'n ressenteix.

El tercer llarg em torna a tocar a mi (a sobre), comença amb una mica de ramonage (V) sobre el niu d'algun ocell que no ens ha esperat que l'anessim a veure, i continua més clarament per la placa de l'esquerra.

El darrer tram abans de la reunió (a sota, amb el Jordi) ja es deixa fer bastant millor.

Finalment, dos rappels ens tornen a peu de via, el darrer, força penjat.

6 comentaris:

tinkpor ha dit...

Jo veient aquestes fotos no se si un dia em deixaré enredar per fer aquestes coses...aixó està molt alt no?

Encantat de coincidir l'altre dia al bar!!

Llorenç ha dit...

je je je!!!una escalada distreta! i variada! te bona pinta, ara aixó de fer uns llargs paral.lels d'escalafament no ho acabo d'entendre!!je je ej

Raquel ha dit...

Ei Gatsaule, veig que no soc l'única que ha aprofitat el pont per escalar a Montserrat!!
Quina bona pinta la via!! I quines fotos més guapes!
Creus que caldria portar algun tipus d'empotradors pel díedre o ja està ben assegurat?. Més que res per quan hi vagi... que no m'agrada passar pñor si ho puc evitar!! Je, je!
Gràcies!!

Gatsaule ha dit...

Raquel, el primer llarg està molt ben assegurat, però pels altres dos, portar alguns friends i alguna cinta savinera no està de massa. La via és realment maca.

Raquel ha dit...

Gràcies Gatsaule!!
Agafo nota i me l'apunto com a pendent!!

Pekas ha dit...

arfff...arfff... qué ganes de trepar al llegir-te... :-))))

aviat em vengaré de la inactivitat... :-))))))