30 d’oct. 2007

Còmics d'alpinisme

Uns dies enrere, i mig per casualitat, un amic em va passar el primer volum d'un còmic japonès amb un argument alpinístico-novelesc, que gira al voltant d'escaladors japonesos que progressen i s'enfronten entre ells, primer a les parets de roca i, després, a les muntanyes més altes de l'Himàlaia.

El més curiós d'aquesta sèrie de llibres/còmic és que l'edició espanyola es publica a Rasquera, on almenys jo no sabia que hi havia una potent indústria editorial:

Fa ben poc ja han publicat el segon volum (cadascun d'ells té més de 300 pàgines), on el guió continua amb el que ells mateixos defineixen com "drama humano en carne viva".

Als aficionats als còmics i a la muntanya segur que els hi agradarà, la història té un cert interès tot i algunes errades garrafals que només detectem els que coneixem a fons el tema, i en el segon llibre ja hi comença a haver una mica de marro !

8 comentaris:

Jortx ha dit...

El llibre aquest és si més no ben original! Però què vols que et digui, se'm fa estrany veure un còmic japonès sense super guerrers ni boles de drac :P

Mohawk ha dit...

Jo de la potent industria editorial de Rasquera no en se res, però fan uns pastissets de p.m!!

Si algú hi passa que es deixi caure per algun dels dos forns del poble: pastissets de cabell d'àngel, de xocolata, de poma... i per suposat -> agafeu una bona bosa de "capsetes".

I que consti que el senyor J. Pinyol no em dóna comissió, je,je,je...

Ah!, els còmics... res com Tintin al Tíbet, ja,ja,ja!

Raquel ha dit...

Ostres Gatsaule, amb el títol de "Drama humano a carne viva"... no sé... quasi que prefereixo que aquest còmic no arribi a les meves mans!! Je, je!! A veure si després no podré dormir...

Anònim ha dit...

Està molt bé aquesta col·lecció !
Ara només falta que els amics de Ponent Mon publiquin més en català!

La història mescla la llegenda d'en Malory a l'everest amb alpinistes actuals, pel que té més verosimilitud del que sembla !

Us animo a llegir-lo ! Per passar una bona estona és ideal !

Gatsaule ha dit...

M'apunto això dels pastissets, és com un petit vici.

I el còmic és realment distret, encara que de tant en tant fiquen la pota, com en la segona imatge. Es veu a l'escalador amb un estrep, però ni es penja a l'estrep ni porta baudrier. Costa d'entendre com s'aguanta.

I foten uns saques que ni la Raquel !

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Haurem de comprar aquests còmics, bona troballa Gatsaule!

Vlady ha dit...

Que hay Gatsaule:

Mmmm que interesante.
Ya tengo guardada la dirección para pedirme uno ;)

Salu2

Pekas ha dit...

Interesante...muy interesante...

Fdo. Un amante del cómic y apasionado de la montaña..:-)))