9 de juny 2007

Barrufets al Dit de Riambau

Ja ha començat la temporada de la nord del Pedraforca (a sobre), caloreta i bon temps, fins que s'esguerra. Avui hem anat a treure el cap a la Barrufets de la paret nord, una via llarguíssima (1.100 m) que puja entremig de l'Anglada-Guillamón i la canal del Riambau.

Tot i que el dia no ha començat molt bé, i tot i la cara que feia el Mohawk a la bonica aproximació de la via (a sota), anar a escalar en aquest lloc sempre és un motiu d'alegria.

Tot i que, la veritat, quan hem vist el diedre desplomat del primer llarg (a sobre), per molt que poguem pensar que mirant la ressenya ja ens ho podíem imaginar (V+/A1 i 6b obligat), els ànims han decaigut una mica.

Una tirada dura i complexa, amb la fissura que t'escup i unes parets exterior recobertes de molseta relliscosa, que té alguns espits però que cal anar protegint, i una llargada de 50 metres.

Més amunt la cosa es tomba i es deixa fer fins el peu del Dit de Riambau. El quart llarg es vol assemblar al primer sense aconseguir-ho, la roca és molt més bona i l'equipament més complet. Tot i que té una entrada de V+ que es ven una mica cara, diguem que he vist 6a més fàcils. A sobre, el Mohawk a punt d'arribar al desplom).

Però com que la cosa no l'hi ha semblat prou complicada, s'ha embolicat (i m'ha embolicat) en una bavaresa que feia drecera, que sembla que com a mínim és 6b+. Després s'han complert els pronòstics que deien que la jornada seria negativa: abans d'arribar al cim del Dit, els llamps i trons ens han escapar pitant.

Hem acabat d'arribar a dalt del Dit i hem baixat ràpidament.

No havia de fer bon temps el cap de setmana ? almenys aquesta vegada la pluja més forta ens ha agafat quan ja érem al cotxe...

14 comentaris:

Mohawk ha dit...

Impresiona el primer llarg, eh!

Si és que quan el dia és negatiu no hi ha res a fer!!

Vinga, bona patum!

;)

Piter ha dit...

I tant dur que es veu el primer llarg... algun dia m'haure d'apuntar amb vosaltres...que cada via que feu es veu més guapa !!

Apa.. a reveure!

Mohawk ha dit...

Quan vulguis Piter! Recordo que tenim una pendent, eh! Je,je,je... Per cert, he llegit al teu blog que has començat a treballar, això vol dir qu e no marxes a la France?

A tibar-li!

Anònim ha dit...

Mira que arriba a ser dura la vida dels Alpinistes.
Segurament ha estat l'únic lloc de Catalunya on ha plogut.
Ja dic jo que el Berguedà és molt especial.

Aufwiedersehen!!!!!

lux ha dit...

Uauuu
El Pedraforca,
nord , sud...
sempre, quina muntanya..!!

i ostres la barrufets... barrufa certa... impressió...glups...;-)
ara que realment la darrera foto és per sortir corrents ..si

una abraçada!

Piter ha dit...

Pues no.. ja no vaig a la France. Tot i que pagaven molt bé era rollo passar tot el dia davant un ordinador programant i m'ha motivat més una empresa d'enginyeria aqui a Barna... que almenys surts de tant en tant de l'oficina.

La pendent... em sembla que millor la deixem per passada l'estiu, que ara a l'estartit fa massa calor.

PGB ha dit...

Vaja.. ha vingut el Gargamel (llamps i trons) i ha espantat els barrufets ;)

Quin tros de viote però! :) Tranqui que aquesta l'acabeu segur! ;)

Llorenç ha dit...

Quina via!!! sols veure la ressenya ja fa por!!! i amb aquesta entreda...quines ganes d'escalar no..ejem ejem!!! Al final no vam venir a la integral....altres obligacions ens van pendre temps i vam fer canvi de plans..
gracies per l'informació!
Aquest cap de setmana a més d'un ens ha sorprés el canvi de temps!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ep Joan, veig que continueu amb l'entrenament Dolomític, heu triat una via moderna, en concepte i dificultat, llàstima de pluja, però si et serveix de consol, en el meu intensiu d'adherència, mentre érem a la Placa d'el Marcel ens va caure un aiguat mentre el company era a mitja via que vàrem quedar com polls, encara tinc el material estès eixugant-se!

Anònim ha dit...

Felicitats per la via! (fins a on vau poder arribar) Ostres, aquesta Barrufets no es la de 1100 m? Que forts que aneu!!

Veig que no soc l'unic que es va remollar el dissabte al Pedra! Nosaltres erem a la via del guarda, i ens va començar a ploure a l'ultim llarg. Just per montar rappels i cap a baix! i remulladeta cap al refu.

Ens esperavem aquest temps mes cap al diumenge que no pas el dissabte, a mes al mati feia un dia collonut. Bueno, es lo que te l'alta muntanya.

Vagi be!

Jose

Gatsaule ha dit...

El primer llarg és dels que tiren enrera, però la resta es veia molt maca i que va aprofitant trams bastant bons. Potser aviat ho podrem saber..., l'estiu és molt llarg i la nord del Pedra un bon lloc on anar.

Mohawk ha dit...

Ei Gatsaule!

Al final la baixada sota la pluja s'ha saldat amb un esginç lateral del peu, je,je,je... uns dies de repós... semblo un yayo, eh!

Ens veiem! ;)

Ja tinc finestra nova!!

Gatsaule ha dit...

Quina putada, i és que això de l'alta muntanya és molt dur de debò !!

isacoc ha dit...

hola!

estem interessats en fer la via i m agradaria parlar amb vosaltres per si em podeu donar una mica d' informació.

el meu correu és: cg_isaac@hotmail.com

gràcies.