20 de juny 2007

Núria-Queralt

Cada any, el primer cap de setmana de juliol els Muntanyencs Berguedans organitzem la travessa Núria-Queralt, una llarga cursa o caminada de resistència que els darrers anys està dins de la Copa catalana de caminades de resistència.

La sortida es dóna el dissabte a la tarda, i es tracta d'arribar al santuari de Queralt sortint de Núria, en menys de 24 hores, seguint el recorregut senyalitzat. Hi ha 10 controls de pas, amb menjar i beure suficient per poder fer la travessa poc carregat i, tot i que es fa una classificació per temps, el premi és el mateix per a tots els que acaben vius.

El recorregut és molt bonic, va quasi sempre per camins de muntanya que pugen i baixen per carenes i valls, primer en direcció oest fins al peu del Cadí, i després cap al sud travessant el Berguedà.

Els números són freds, però indiquen un recorregut de 92 km, un desnivell de més de 8.000 m, i un temps mitjà dels participants de 19 hores.

Si algú té ganes d'apuntar-s'hi encara hi és a temps, a www.92km.com hi trobareu tota la informació que cal. Això si, abans de venir no està de més de comparar l'aspecte d'aquests tres atletes joves abans de començar (a sobre, a Núria) i a la meitat de la travessa (a sota, al km 45).

3 comentaris:

Mohawk ha dit...

El de verd està intacte, deu ser l'herència genètica... :P

Gatsaule ha dit...

Home, intacte no sé si és la paraula que defineix millor l'estat físic en que es trobava....

Pekas ha dit...

tot lo que sigui més de 2 kms... ja m'estressa... :-))))))))

Es "groma"... son mogudes guapes... peró pots acabar del "revés"... :-))))