13 de nov. 2006

Castanesa

El diumenge, canvi radical de temps. Pluja a la Vall d'Aran i el torb als cims i carenes. Així que tirem cap al sud i ens sembla que el Castanesa (2.859 m, 1.400 m de desnivell positiu), teòricament protegit pel massís de la Maladeta del vent del nord, pot ser una bona opció.

Però tota la pujada ens emprenya el vent de nord i, dalt del cim (foto de dalt), no es veu gran cosa i el torb apreta de valent. Només treu el cap el Vallhiverna en algun moment de treva (a sota).


Poca cosa més puc explicar que no expliquin millor algunes fotos que ens mostren la tranquilitat de la vall, com ara l'estol de pardals d'ala blanca (a sobre) o el ramat d'isards (a sota).


Algunes bordes abandonades.

Colors vius de tardor a Fonchanina.

I la magnificència de la posta de sol de tornada cap a casa.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Oi que vas anar per la vall de Castansa? Què et va semblar? Que n'opines del projecte d'Aramon de fer-hi una estació d'esquí, empalmar-la amb Cerler i construir-hi hotels i apartaments?

Anònim ha dit...

Peaso fotos com sempre...un 10...em fan ganes i tot de deixar les cordes per un findes i anar a caminar...

Ef..el tema de l'esquí és una BAJANADA. No només per l'explotació de un medi en risc...com perquè a la llarga és impossible recuperar una inversió en un esport que ,a mig plaç ,tindrem dificultat en practicar a la majoria d'estacions.

Parlant amb gent que habiten a pobles de muntanya / Benas, Bohí), sempre m'han dit que ells es foten de fastic, i que tenen tot el dreta a explotar els seus recursos com nosaltres ho fem amb els nostres ( ningú es pregunta si s'ha de fer un hipermercat, una nau industrial o un polígon, al Vallès, al Baix llobregat, etc...).

Això em va fer pensar realment.

El que crec absurd és l'especulació veloç i absurda que faràq ue a l'igual que a LLevant i la costa mediterrania d'Andalusia, s'està plantejant un model INSOSTENIBLE que l'únic que omplirà és la butxaca de lespeculador de torn, i la gent dels pobles que no tinguin terreny, acabaran havent d'enviar novament la quitxalla a capital degut a que la neu acabarà desapareixent...

Gatsaule ha dit...

La vall de Castanesa és preciosa, tranquil·la i no sembla precisament que passin gana. No conec a fons el projecte d'Aramon, no sé si volen fer pistes o només empalmar amb les existents, però imagino que la voldran explotar a fons amb la urbanització salvatge, tal i com estan fent a la Vall Fosca.

Al coll de Basibé ja hi arriben els telesquís de Cerler.

TR, no estic pas en desacord que la gent de muntanya exploti els seus recursos, però no creus que el paisatge és un dels principals recursos ? Espero algun dia poder-ne parlar tranquil·lament.

I gràcies pel comentari de les fotos !

Anònim ha dit...

Boniques fotos. Ets un artista.