3 de juny 2006

Geologia i fòssils

La geologia és molt més interessant del que la gent imagina, però pels muntanyencs en general i pels escaladors en particular, saber què trepitgem, entendre que hi fa aquella muntanya allà dalt o perquè el paisatge es trobna distribuit d'una determinada manera.

També ens ajuda a saber si un fòssil és jove o vell, si el procés de la seva creació ha estat simple o complexe o, fins i tot, si els terrenys que trepitgem en poden contenir o no.

El proper diumenge 11 de juny, el Parc Natural del Cadí-Moixeró organitza una activitat matinal de descoberta de la paleontologia de l'alt Berguedà amb el títol: "Els terrenys de l'Alt Berguedà pertanyen a èpoques ben diverses i separades per centenars de milions d'anys. El registre fòssil ens en dóna moltes dades. A la sortida veurem fòssils de diferents èpoques i entendrem el perquè de la seva formació i de la seva història."

Podeu trobar més informació aquí:

http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/parcs_de_catalunya/cadi/
activitats/activitats/2006_Sortida_fossils.jsp?ComponentID=99019&
SourcePageID=32491#1

No sé si encara queda alguna plaça lliure perquè l'aforament és limitat i l'assistència gratuita, tan sols comentar que com que el geòleg que fa l'activitat soc jo mateix, si algú vé amb ganes de saber el perquè unes roques són més o menys aptes per a l'escalada o els criteris que ens permeten de trobar roques escalables en un mapa geològic, us asseguro que en pot sortir satisfet.

També, si algú està interessat en la història geològica o en els perquès del paisatge, també serà respost. Els geòlegs som gent oberta i, tot i el títol, la sortida s'orientarà al que la gent demani.

Al costat, el Pedraforca des del Verd.

Fins diumenge.

3 comentaris:

K. ha dit...

Excel.lent foto. A veure si em puc apuntar a la sortideta i després ens anem a escalar :) :)

Gatsaule ha dit...

Si estàs per aquí dalt ja ho saps, i així ens veiem !

Anònim ha dit...

What a great site, how do you build such a cool site, its excellent.
»