14 de maig 2006

La reina de les ferrates

Res millor per a desengreixar una mica el cos, i les cames en particular, després d'una dia intens com el d'ahir que anar a divertir-se una estona en una via ferrata. Recorrer aquesta mena de camins equipats té múltiples avantatges, i podríem definir-ho com una activitat barata en el sentit que et permet passejar-te per llocs espectaculars amb una seguretat enorme.

De totes les de Catalunya, podríem catalogar la Regina d'Oliana com la millor. La més famosa, la més llarga, la més espectacular.

La vaig recórrer fa uns anys quan encara hi mancava el tercer tram, el més llarg i difícil, i ja em va cridar l'atenció de com estava de ben pensada. Avui, després d'haver-la fet tota sencera (a dalt, foto del final del tercer tram), només puc felicitar als autors. He trobat especialment ben muntat el descens, no sé si a càrrec dels mateixos equipadors o no, que volia conèixer per si algun dia toca fer-lo de nit després d'anar a alguna de les vies d'escalada de la Torre de Lleida o de la Cinglera dels Espluvins.

L'itinerari consta de tres trams, el primer puja fins una agulla desenganxada de la paret i et permet abandonar just abans del pont penjat (foto de l'esquerra), el segon s'enfila fins a l'alçada del bosc penjat que també serveix per aproximació a les vies de la Torre de Lleida, i el tercer, més difícil (foto de sota), ja et porta fins al cim.

Com a horari orientatiu hem de calcular uns 15' fins al peu de la via, unes 2 hores en el recorregut dels tres trams, i una hora més per a la baixada fins al cotxe.

3 comentaris:

PGB ha dit...

Genial la Ferrata Regina!

Fa un temps vaig estar buscant informació sobre alguna via ferrata (encara no n'he fet cap) i la que em va cridar més l'atenció va ser la Regina. Veient les fotos que has posat encara m'entren més ganes d'anar-la a fer!

A veure si aquest estiu fent una escapada a Coll de Nargó, passem per Oliana a fer-la :)

Gatsaule ha dit...

Segur que t'hi diverteixes, les ferrates pels escaladors són molt fàcils i entretingudes. Permeten de disfrutar de les alçades sense passar gens de por, i fer una mica de gimnasia.

Aquesta està molt ben equipada i el lloc és molt xulo. Això si, no t'oblidis els guants !!

Anònim ha dit...

Really amazing! Useful information. All the best.
»