3 d’abr. 2006

Carboneres

Aquest matí hem pujat a Carboneres a escalar una estona per fer gana per dinar. Es tracta d'un totxo enorme que trobem al costat de la carretera que puja als Rasos de Peguera, entre els Porxos i el xalet dels Rasos.

Hi ha una bona colla de vies, en general ben equipades, amb bones fissures pels descontents que necessiten posar-hi alguna cosa més. La roca és un bon calcari no massa adherent, en alguns cassos pel pas d'escaladors, en altres perquè tendeix a estar recobert d'una sorreta fina, sobretot sota els desploms. Les ressenyes les podem veure aquí:

http://www.tandemesports.com/informacio/rasosdepeguera.htm#Carboneres

Les vies de l'esquerra, que és on ens entretenim, no depassen el 6a i tenen una alçada d'una quinzena de metres. La majoria tenen uns passos explosius a l'inici i al final, i la resta es deixa fer bé. El lloc és molt agradable, tot i que aquest diumenge encara vam passar una mica de fred.

Mentre nosaltres ens petàvem una mica els braços pujant i baixant, molt a prop hi havia una parella de miriàpodes que sentia amb força l'arribada de la primavera. Tal i com sembla que toca fer en aquestes dates, es dedicaven a cardar com animals, indiferents a la nostra curiositat.

Els vam estar observant una bona estona amb una no dissimulada enveja !

10 comentaris:

K. ha dit...

No vas probar els 6b's? Son per frustrar-se una mica. Força durs!!!

Aquesta setmana he fet un 6c a vista i aquells 3 6b's no els encadeno ni en toprope a la quarta!! mare de deu!

Bé, en realitat son més fàcils d'esquerra a dreta potser el primer i el segon sí son encadenables pero son 6b+/6c segur...

Gatsaule ha dit...

Ho sento, no et puc ajudar, com que et segueixo ja veig que vas força més fort que jo. Quan veig que al 6a em consten, els 6b ja no els intento.

Però com conec als aperturistes i són molt bons i una mica suicides, i no escalen quasi mai per sota de 7, deuen tenir problemes per graduar els sisos.

Has vist el darrer Vèrtex ? Hi ha un reportatge sobre tota l'escola Berguedana.

PGB ha dit...

Bones, jo opino com el gatsaule i de fet, l'oskar, fa un temps en va parlar de la graduació.

Penso que s'hauria d'arribar sempre a un consens sobre els graus. És ben cert això que la gent forta que no escala per sota el setè grau, no sàpiga graduar bé entre un IV i un 6c... a vegades et trobes V molt facils o V+ força inhumans..

I pel que dieu, els 6b aquests també són d'aquells que costen...

Tanmateix, a Carboneres m'hi hauré d'acostar algun dia ;)

K. ha dit...

L'article del Vèrtex esta bé, pero no aporta molt si ja tens la guía. Esperava que al menys surtissin les vies noves del Malpas, pero no...

Igual està bé per qui no tingui la guía i vulgui pujar esporàdicament a Berga, oi?

Aquest finde serem a Berga, potser que al Malpas si fa fresca (sembla que així serà) o més amunt si fa calor, miraré la guía...

Gatsaule ha dit...

Jo encara no l'he vist, és una llàstima que no hagin aprofitat per actualitzar zones o parlar de Vilada. A veure si ens trobem, tot i que encara no sé massa què faré, una mica en funció del temps.

K. ha dit...

Encara faré jo les ressenyes que falten del Malpas!!! :> :>

Les de Vilada no crec, que diuen que son molt dures, pero vull passar un dia pel bar i agafar-les (fer fotos) per tenir-les per casa i veure que tal...

L'article es centra molt en Berga i no tant en el Berguedà: tampoc es parla de Malanyeu, Roc de la Lluna, Sta Julià o Fígols

Gatsaule ha dit...

Si, gràcies, finalment l'he vist i és veritat, un resum dels voltants de Berga mateix. Has escalat mai al Racó Tranquil ? La roca és increïble i l'equipament no està gens malament. Ara han asfaltat la pista fins molt a prop i fa menys mandra de pujar-hi. I el lloc és xulíssim.

K. ha dit...

NO, el Racó tranquil el tinc pendent.

Aquest finde pujo a Berga. Igual provem.

Es pot anar ara? Hi ha neu?

A Can Tronco fa dues setmanes encara costava arribar...

Gatsaule ha dit...

Can Tronco és molt amunt i la neu de la pista costa de marxar, però a la resta de zones no hi ha problema. Les darreres setmanes la neu ha marxat molt depressa, només en queda a les obagues.

K. ha dit...

Thanks, igual demà anem al Racó tranquil. Quedes avisat!!! (per si t'aburreixes)