10 de des. 2010

Corrent per Montserrat, una volta pel sud, des de Collbató

Aquest dimecres, amb el temps inestable que feia, vaig aprofitar per anar a fer una bona volta corrent per Montserrat. Una cosa que recomano a tothom que vulgui fer-se una bona idea de la complexitat del relleu de l'interior del massís.

De fet, això de "corrent" és una mica exagerat, perquè tot el tram central entre Frares i la canal del Migdia és força dificultós de fer-lo gaire de pressa, sobretot després de la pluja que va caure de matinada i que ho va deixar tot força enfangat.

El recorregut va ser força senzill, des de Collbató vaig seguir la pista cap a la Vinya Nova, Can Jorba i el Bruc, on per estalviar-me la volta que fa el camí vaig patir una petita emmerdada pel mig del bosc... Després vaig pujar cap a Agulles per seguir el camí cap a Frares, i el Montgròs.

Al cim del Montgròs vaig fer una petita aturada per gaudir de la vista circular que té sobre tot el massís. Hi he pujat un munt de vegades, però el lloc sempre em meravella! Des del cim, el perfil de la Salamandra domina el camí que em quedava cap a la canal del Migdia i Sant Jeroni (a sota).
Fa uns dos anys i mig, tot travessant el massís amb més calma, em vaig fixar en que les basses éren plenes de larves de salamandra. Aquest dimecres, mirant-les tot passant, he vist que algunes havien arribat a adultes...

I parlant de fauna, les cabres han estat omnipresents en tot el recorregut, sobretot en les zones menys transitades.
Des de la canal del Migdia, el camí fa un puja i baixa constant fins al cim de Sant Jeroni. Tot i que el vent anava bufant, ara ja feia força calor i es començava a notar l'esforç.

Però després ha arribat el premi: una llarga i fantàstica baixada fins a Collbató, tot passant per l'ermita de Sant Joan i el camí de les Bateries.

Una volta del tot recomanable, que he deixat al wikiloc per qui la vulgui seguir.

5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bon tresc Joan, em sap greu no haber pogut coincidir, però quan li vaig dir a la Magda que dimecres anava a escalar, amb la cara ja va pagar...canvi de plans doncs, que la Magda s'ho mereix!!
Fins una altra!

Mingo ha dit...

Ostia collons si jo vaig estar al Montgrós tb, això no pot ser. El cap de setmana del 18 com ho teniu?

laura pi ha dit...

Bona volta Joan i una forma immillorable d'estirar les cames. Montserrat és un racó de món que incita a perdre's-hi i els seus camins, revolts i senders semblen no acabar mai. Enveja sana i més des del sofà amb la grip jejeje.
Salut, fred i alegria!

Pere de can Peret ha dit...

Veig que estàs en bona forma. Deu midó la passejada!!

Gatsaule ha dit...

Res, Jaume, ja coincidirem un altre dia! Ja et vaig comentar que tenia diversos plans "B"....

Mingo, devíem passar a hores diferents, que per allà dalt no hi veig trobar ningú!

Josep, tens tota la raó! Espero que ja estiguis refet de la grip i ja hi torneu a fotre-li!

Pere, si, com a passejada és llarga....