18 de nov. 2009

Lluçanès, al voltant de la riera Gavarresa


Aquest diumenge volíem anar a dinar a la Mola, a Santa Creu de Joglars, un restaurant que ens agrada molt d'anar-hi de tant en tant, amb la Clara. Altres vegades hi hem anat després d'una bona caminada, però aquest cop ens vam posar el repte de trobar un bon circuit amb arribada i sortida del mateix restaurant.

Així que, de bon matí ja hi vam anar a esmorzar i, vam anar tirant en direcció a Olost. Després de travessar la Gavarresa i seguir per la vora del petit pantà que dóna aigua a Olost, vam tallar cap a l'est.
 
Tot el camí va seguint un paisatge fonamentalment agrari, amb força taques de bosc, que en aquesta època té un bon atractiu, amb els caducifolis de colors i els camps a punt per a la sembra del cereal.

 
 
Després de deixar enrera el casalot de Busquets, vam arribar a Perafita. Allà la vista s'eixampla cap al prepirineu Berguedà (a sobre, Rasos de Peguera darrera el castell de Lluçà, i serra de Queralt) i Ripollès.

Una parada tècnica a fer el got i tastar la famosa coca de Perafita, i seguim avall, per anar a buscar la Gavarresa i deixar Perafita (a sota) enrera.

 
 
El recorregut riera avall va ser molt interessant, amb trams molt agradables. Al costat d'una granja, hi havia un tancat amb xais a punt per fer l'engreix de Nadal, tan bons com són i tanta pena com ens feien... Aquí vam trobar a faltar alguna mena de senyalització, perquè això d'anar a la descoberta ens va costar alguna embolicada, sobretot els darrers metres abans de la carretera!

La volta que vam fer, que és millorable, la teniu al mapa de sota i al wikiloc. I els àpats a la Mola, bons com sempre!

 

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona caminada Joan! a més amb l'alicient d'un bon dinar a l'arribar...com t'ho montes!!

Gatsaule ha dit...

Gràcies, Jaume! Cada cop ho busquem més això, caminada i àpat fan de bon combinar! Sobretot en llocs on es menja tan bé com a la zona del Lluçanès...

Mingo ha dit...

Estic amb el Jaume, que be que t'ho montes, si senyor i que duri.
Com ho tens el cap de setmana del 28-29 per quedar un dia, els tres, bé si en Pep pot, fantàstic. Be jo encara no he parlat amb el company.

Gatsaule ha dit...

Mingo, el darrer cap de setmana de novembre sóc a fora, però pel desembre, només has de dir un dia i el reservo!