18 de gen. 2009

Serra d'Ensija, amb esquís

Després d'una setmana d'esquí als Alps, sembla que anar cap a la serra d'Ensija sigui una mica ridícul, però la veritat és que aquest matí tenia moltes ganes de retrobar-me amb les muntanyes berguedanes. I Ensija ha estat un bon lloc on fer-ho.

Un dia extraordinari, neu a cabassos, trobada de vells coneguts,... Poc més se'n podia esperar d'una sortida curta, però que té els seus 800 m de desnivell!

M'ha agradat trobar el refugi obert, i també el fet que encara no hi hagués cap traça de baixada. La darrera nevada les va esborrar totes !

El Pedraforca m'ha fet ombra tota la pujada, de tant en tant me'l mirava sense voler, potser enyorant-lo. I és que l'any passat no el vaig poder trepitjar, cosa que feia molts anys que no passava...

Al cim, una darrera mirada al voltant, tant cap a la cresta oest (a sobre), com cap els plans i el serrat Voltor (a sota), i avall. La baixada és curta, però el darrer tram pel bosc, es fa bastant obligat. En total, amb poc més de dues hores he pujat i baixat.

Una bonica sortida per recuperar velles sensacions.

11 comentaris:

lluís ha dit...

Ensija és un dels luxes del Berguedà i més amb neu!
Sempre és una sortida molt agraïda i no te'n canses mai de fer-la.

enric faura ha dit...

Doncs per poc no ens hi trobem. Amb el teu amic de la Nou vam pujar-hi per la Creu de Ferro. Un dia preciós! com està la pista de Pleta Palomera? S'hi arriba o està gelat?

Piter ha dit...

Aixo si q es aprofitar les vacances fins a l'últim moment!!

Gatsaule ha dit...

Lisu, tens raó, però sobretot enguany!

Enric, hauria estat bé haver-nos trobat a dalt. I fa gràcia perquè hi vaig trobar coneguts que feia temps que no veia.... El meu amic encara està en forma? Sorprèn amb tants maldecaps...


La pista està oberta fins a la pleta, després ja és com una pista d'esquí de fons.

Piter, s'ha d'aprofitar sempre que es pot, que quan no es pot ja fem bondat!

PGB ha dit...

Non stop skiing!
Ara que (per fi) les vacances s'acaben i ens deixaràs de fer enveja amb tantes sortides :P

Blogmontagne ha dit...

Hola amic de muntanya
Jo sempre les visites regulars de l'anunci al meu bloc de muntanya, però no són molt xerraire, el dany, podríem intercanviar nostres vincles com el teu blog em sembla molt ben documentat amb fotos, finalment llegir amb el traductor GOOGLE que sembla bastant fiable inclosos català traducció en francès! Si esteu d'acord amb aquest enllaç, poseu-vos en contacte amb mi aquí -> http://www.swisstools.net/guestbook/ajouter.asp?numero=113168 mateix en català, vaig a traduir.
La seva Muntanyes.
JC

Jaumegrimp ha dit...

Ep Joan i aquestes vacances pels Alps? ens en faràs cinc centims suposo...La Serra d'Ensija és d'aquells llocs que encara no conec, no se perquè l'he anat deixant sempre per altres sortides...llàstima que no puc sinó hi treuria els esquís!

Gatsaule ha dit...

Ei, PGB, no tornarem a quedar algun altre dia?

Jaume, és una sortida ideal per un matí i té una baixada més interessant del que sembla a priori, tot i que el darrer tram de bosc és una mica obligat!

Mingo ha dit...

Ostres que guapo, si fot 4 dies havia bolets. Com diu la canalla, Joan estas fet un bou

Racons de la nostra terra ha dit...

els Alps són majestuosos, he estat i baixat la vall blanca de Chamonix, i et sents petit, però els pirineus i l'entorn penso que són a mida humana i amb un encant diferent i especial.
Ah! felicitats per les fotografies són molt boniques i expressives!
bona vesprada!
maria

Gatsaule ha dit...

Mingo, potser encara en queda algun de bolet, haurem de mirar a la primavera quan marxi la neu....

Maria, no coneixia el teu blog, és molt interessant! Realment els Pirineus són molt més salvatges i solitaris que els Alps, però reconec que els Alps tenen un encant especial...