13 de des. 2007

Reconstrucció històrica

Amb aquest títol no us penseu que vull fer la competència a l'Ozzy, ni de bon tros, allò és insuperable ! Tan sols voldria comentar una pàgina web sobre els grups de reconstrucció històrica de Catalunya que s'acaba de posar en marxa: reconstrucciohistorica.cat.

I com que l'autor i creador és un vell amic meu, doncs he pensat de donar-li un cop de mà fent-ne una certa divulgació entre els ambients muntanyencs i escaladors que els hi pugui interessar el tema. Que si algun dia se'ns acut de fer alguna reconstrucció històrica de les escalades antigues, també ens hi voldràn.

A la web hi trobareu molta informació sobre el què és la reconstrucció històrica i sobre els grups que en fan. N'hi trobarem de totes les èpoques, per exemple aquestes dues són de grups de romans.

I aquestes altres dels que representen l'Onze de setembre a Gironella.

La de sota, és del grup que representa les escenes del Timbaler del Bruc, aquell que si en comptes d'haver tocat el timbal s'hagués tocat els collons, ara seríem tots francesos !

Així que ja hi esteu anant a donar una volta, que una mica de cultura tampoc fa mal !

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Una proposta molt interessant. Com que en breu estarem ja tendinítics i trencats muscularment, ens podrem apuntar al SPQR o a fer de timbaler del Bruc.
Per cert això de ser francès no és que em motivi molt, alemany encara, però francès millor que no.

Ciao!!!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ep Gatsaule, que els Francesos són encara més centralistes! és com sortir del foc per anar a les brases...fora bromes, a Sabadell el CAS (Club Alpí S.) fa anys fèien una trobada en que es vestíen d'epoca i anàven a escalar així disfressats...he vist fotos i era prou divertit.

lux ha dit...

eiii!Gatsaule...

carai...quins escaladors mes estranys avui... ;-)

molt interessant això de la reconstrucció historica!
a mi m'encanten, especialment els bojos dels romans!

i entre els del ram
és un tema tan apassionant, viu i a vegades polemic com el reequipament de vies ;-))

Gatsaule ha dit...

Ei, que no és que us vulgui reconvertir en francesos, eh ? Tot i reconèixer que el tema de la muntanya i l'escalada el tracten una mica millor que nosaltres !

Lux, ja ens explicaràs qui és el Tarragó dels neoromans !