22 de des. 2007

Catllaràs, el serrat de Fullaracs

Entre el peu i les funestes previsions del temps no tenia res lligat avui, però aquest matí s'ha llevat assolellat de forma inesperada i he aprofitat per anar a passejar per racons poc coneguts del Catllaràs.

Des de la Nou, he pujat cap a la To i cap a la carena del serrat de Fullaracs, que només coneixia des de Malanyeu, per tornar a la Nou pel coll de la Plana. La nevada m'ha sorprés, no m'esperava que ho hagués fet tant. Molt gruix no hi ha (a sota, arribant a la carena i, més avall, la pròpia carena), pero suficient per canviar l'aspecte general de la muntanya (a sobre, el Pedraforca des del cim).

En aquestes muntanyes del Prepirineu, aquestes nevades van molt bé per reconèixer petjades d'animals, sobretot en les zones més planeres. Aquí us en deixo un parell, a sobre, petjades probablement de Marta i, a sota, encreuament d'almenys un parell de llebres.

He estat mirant si en veia alguna de llop o d'algun altre animal més estrany, però no he estat de sort. La majoria eren dels que es veuen més sovint, cabirol, musaranyes, esquirol, guineu, etc.

3 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

A veure si de mica en mica aquest peu es va arreglant..
M'he estat mirant els mapes perquè fora de Catllaràs no he estat enlloc més d'aquest cantó i m'agradaria seguir més o menys aquest recorregut.
A veure si hi ha ocasió per anar-hi pel bon temps, tot i que el desnivell ens hi farà estar tot el dia (millor).
Per cert, la Tor era una torre de guaita?
He disfrutat amb l'article i les fotos. Gràcies.

Gatsaule ha dit...

L'itinerari és fàcil de seguir, i corre per carenes i raconades on tens la seguretat quasi absoluta d'estar-hi sol. Els mapes de l'ICC o el darrer de l'Alpina t'ajudaran a trobar un recorregut adequat.

La casa de la To és una casa pairal que està en una raconada increïble, no sé si té algun interès històric com suggereixes.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Si d'això en dius donar repòs al peu...però ja se sap que no ens podem estar a casa! tot i que ha estat plovent la nit, nosaltres hem anat a Montserrat, hem practicat l'escalada en mullat, m´he fotut una galeta a la primera via, però deu n'hi dó com s'arrapen els gats encara, el que patinaven éren les mans. Hem acabat amb les parets ben seques i caloreta! Bones Festes!