25 de juny 2007

Roca de la Palleta, via Tuaregs

Aquesta tarda, per relaxar-me una mica i per aprofitar que l'amic Ernest ja té jornada intensiva, hem anat a treure el cap a la cara est de la Palleta, un racó on els parabolts s'hi fan com els rovellons.

La ressenya publicada a www.onaclimb.com ens va cridar l'atenció, i hem pogut comprovar que es tracta d'una via que val la pena.

El primer llarg és el més complet, comença durillo i després és mantingut fins a la reunió (a sobre, l'Ernest acabant-lo). El segon (a sota) s'assembla una mica al primer, continua la magnífica placa de forats i algun "tomàquet", amb una dificultat un pèl més baixa.

El tercer llarg és el llarg fàcil (a sobre), i porta a sota del típic desplom montserratí que no pot faltar a cap via que s'ho valgui. Per sort, el desplom és curtet (a sota, just després del pas) i ens ha sortit bé en lliure després de buscar una estona el "canto" salvador.

La via és totalment rapelable, nosaltres l'hem baixat en tres ràppels, dos de curts (25-30 m) i un de molt llarg (60 m). Una via que tan sols té un defecte: és massa curta !

9 comentaris:

flx ha dit...

Iep, ja veig que també has tret l'abonament a les víes del Indi! ;-)
La veritat es que solen ser vies agraïdes i de plaer. Aquesta no la hem fet ja per les restriccións però aviat caurà. Pels teus comentaris, entenc que fa bona pinta tal i com sembla des de lluny i amb la ressenya a la mà.
Vinga, a seguir tibant!!! ;-)

salu2
flx

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Veig que has vençut aquell virus tan lleig, ja tornes a la càrrega!
La Gallina Pelada es veu una paret impressionant, per a mí és una completa desconeguda...La Palleta m'agrada molt, un lloc salvatge com pocs, hi tinc abandonada la Pere Segura, una gran via, la tinc a la llista de pendents i la Tomàquets per descomptat...no hi he anat pel tema de les restriccions per nidificació d'aus.

Gatsaule ha dit...

Celebro de debò que respecteu la temporada de nidificació, que de fet ja s'ha acabat. Per això també he esperat a finals de juny per anar-hi.

El més divertit va ser que el falcó ens va venir a fer una visita mentre ens preparàvem per pujar....

PGB ha dit...

Aquesta està a la llista de vies per anar a fer ben aviat! :)

A veure si ens veiem un dia d'aquests no? :)

Xavi ha dit...

Hola Joan. No descanses ni un dia eh!! Jo també tinc ganes d'anar-la a fer ara que els ocellets ja volen. Les vies de la Palleta són genials. Adéu.

lux ha dit...

bones joan!!!
dons si que sembla que fa bona pinta...
no he estat mai per aquesta zona, encara que me n'han parlat molt bé, de la via veina especialment...
però vaja aquesta és veu força bé!!
sempre que el 6a+ es pugui.. a0r ... clar...

No com la por que feia la del Ferrus ...glups... allà ni efecte blog ..ni res ufff;-)

una abraçada!

Jortx ha dit...

Bon viatge mestre!

Quan tornis ja ho saps, una de llarga, dura i desequipada a la nord del Pedra, tal i com a mi.... perdó, com a tu t'agraden ;)

Gatsaule ha dit...

Ja hi pots comptar, Jortx. Segueix entrenant que en tinc una de ben a punt !

Pekas ha dit...

Sempre la pots combinar amb un altre... la "tomaquets" es força maca... :-))))