5 de juny 2007

Escales: Xin xan i Saca molla

El diumenge vam tornar a Cavallers, però el temps havia empitjorat clarament. Llavors ja érem 5 de colla i vam fer una assemblea en la que unànimement vam decidir baixar a Escales, on s'hi veia lluir el sol. Potser el fet de parlar enmig del vent va ajudar a mitigar qualsevol temptativa de discussió amb la Vicky, la Lu, l'Adrien o el Pere.

Mentre ells dos atacaven la Sobao pasiego (205 m, 6a), nosaltres tres ens decidíem per la Xin xan (200 m, V+), per començar. Cal comentar que les vies d'aquesta paret situada sota l'amenaça de la presa d'Escales no deixen indiferent a ningú: ben equipades, roca bastant bona i aproximació curtíssima i original. I tot i que semblen iguals, són ben diferents, almenys les que he pogut tastar, les d'avui, i l'Esperó dels Elfos.

A sobre podem veure la Lu i la Vicky al primer llarg de la Xin xan i, a sota, el Pere al primer de la Sobao pasiego.

La Sobao pasiego es veu una via compacta (a sobre, el Pere al tercer llarg i, a sota, l'Adrien al tercer, a la placa de 6a). Nosaltres ens hi volíem posar baixant de la Xin xan, però per no fer cua, en vam provar una altra, la Saca molla, 150 m, V+, mentre ells dos anaven a l'Esperó.

La Saca molla és una via més curteta perquè comença al segon revolt del camí començant per baix, però em va agradar moltíssim. La roca és compacta, la vegetació escassa i l'equipament allunya una mica més i la sensació és millor. A sobre hi podem veure a la Vicky al segon llarg, i a sota, a la Lu arribant a la tercera reunió.

Els dos darrers llargs de la via són els més sostinguts i difícils (a sobre la Vicky i la Lu al quart), tot i que a mi em van agradar especialment els dos primers, unes plaques de forats genials !

En resum, una jornada agradable al sol, en contrast amb el fred del dia anterior, i en molt bona companyia. Tot i que per poc ens hem de barallar per aconseguir que em deixessin fer alguna tirada de primer !!

6 comentaris:

PGB ha dit...

Be Joan, sembla ser que va ser una decisio mes que encertada, no? ;)

Tenen molt bona pinta les dues vies que vas fer, i juntament amb l'Espero dels Elfos son vies que ja m'he apuntat a la llibreta de projectes :P

Que tal l'equipament? Quina orientacio tenen les parets? Recomanable a l'estiu? No hi havia prohibicions a la paret d'Escales?

Bon dia! :)

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Veig que se't rebel.len les "alumnes"... això és el que passa quan el professor és bo!
almenys us vau treure el fred del dissabte, com el PGB jo també me les apunto aquestes vies, n'he sentit a parlar sempre molt bé, però pujar expressament per a fer-les...és molt lluny, s'ha d'aprofitar en situacions de mal temps com heu fet vosaltres.

Pekas ha dit...

Muy buenas vías todas ellas... ideal comenzar por una...
bajar...hacer otra... y otra...
Hasta que se haga ya de noche..
:-))))))))

Buena decisión... :-)))

Anònim ha dit...

Que tal senyor!
la propera vegada ho farem a sorts ;-)))
De les vies fetes allà la que més m'ha agradat és la "Saca molla" per la seva verticalitat i bona presa....els primers llargs molt xulos.
Un finde ple de contrastos i disfrutat a tope ;-)))

Una abraçada!

Gatsaule ha dit...

PGB, cap problema de prohibicions, aquí, el problema a l'estiu és el sol perquè l'orientació de la paret és sud-oest. A l'estiu s'ha de començar molt aviat perquè és un forn, millor la resta de 'any.

Llorenç ha dit...

Ups!!!!! vam estar a punt de coincidir!!!! pero sols ens va quedar el dilluns per escalar.... i ens quedaba massa lluny! quina enveja!!!es un dels llocs que m'agradaria escalar i que encara no he anat!
Felicitats!!!