1 de maig 2007

La vall dels voltors

Aquest cap de setmana, entre pluja i pluja, m'he pogut escapar a fer una de les rutes del llibre sobre itineraris per l'Alt Berguedà que ja us he recomanat alguna altra vegada, concretament la volta que puja a la serra de Sant Marc des de Bagà.

El recorregut el teniu a dalt de tot, puja cap al santuari del Paller i fins al cim de la serra per l'obaga, i retorna per la solana cap a Sant Martí de Brocà i Bagà.
Ja de bon començament hem trobat una curiositat geològica, en una antiga pedrera prop de Bagà es poden apreciar molt bé les capes del flysch i, com mentre les inferiors estan tan sols inclinades, les superiors es troben, a més, força plegades (a sobre).

També ha estat força curiosa la imatge del porc negre que patrullava l'entrada del santuari del Paller (a sota).

Després de remuntar els 820 metres de desnivell fins el cim de la serra, ens trobem amb les runes de l'ermita de Sant Marc, que la presideix (a sobre) i amb la vista oberta cap a la vall del Bastareny, amb el Pedraforca al fons, on es pot apreciar que ja ha perdut força de la darrera neu caiguda (a sota).
El dia no era massa bo, però s'ha anat aguantant mentre baixàvem per la solana fins a Sant Martí de Brocà (a sobre), d'estil romànic. I com a darrera curiositat, un enorme estol de voltors, creiem que almenys un centenar llarg, ens ha acompanyat una estona mentre tornàvem a Bagà (a sota).


8 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Deu n'hi dó la de voltors que hi havia! a veure si passarà com amb les gavines dels abocadors i es convertiran en una plaga...molt interesant l'excursió.

Piter ha dit...

Ostres.. que ven alimentats que van els senglars pel Berguedà, no ?

Amb aquest fariem un bon apat !! jeje

Anònim ha dit...

i on nien tots aquests voltors? si els hi hem ocupat totes les parets!

Gatsaule ha dit...

Jo més aviat diria que hi ha més parets pels escaladors que pels voltors, almenys aquí... El què és sorprenent es trobar-ne tants en un lloc on sovint no se'n veu cap ni un !

ivanG ha dit...

Hola!!
Aquesta me l'apunto, quantes muntanyes per descobrir, al llibre li faré una ullada.
El porquet es molt maco, que estava cobrant tiquets?
A veure si els voltors estaven esperant que el porquet es quedés clapat! Ja teníen per tots segur!
Salutacions!

PGB ha dit...

Genial el senglar! Impresionant com campa a la seva bola!

Joan, em dius algo pel dijous doncs? ;) Com que plegues d'hora, pots fer en solitari el Cavall Bernat de la Mola, son 30m per la Normal :P

Anònim ha dit...

pobre porc, això no pot ser bò, li rasca la panxa al terra!

Donn Demetrinco ha dit...

Guapu video!!!!
Deu haver un menjador ben farcit de chicha