14 de jul. 2017

Mont de Grange, fent travessa entre Abondance i Châtel.

El Mont de Grange ocupa un lloc central al Chablais i, a més, és el cim més alt de la comarca. També és de les poques que no té instal·lacions d'esquí. Una muntanya interessant que permet fer-hi una agradable travessa.

De bon matí agafo el bus que baixa a Abondance des de Châtel, amb la intenció de tornar a casa caminant i passant pel cim. Un camí que no està senyalitzat però que gràcies al GPS al final trobo i que comença a pujar fort pel mig del bosc.

La ruta segueix més o menys les carenes, i de tant en tant, enmig del bosc, apareixen prats i barraques pels pastors en llocs certament idíl·lics.
Els camins també són una joia, camins fets per caminar. Camins que només els veus ja hi aniries per pur plaer de seguir-los. 

Mica a mica el bosc va desapareixent i vaig guanyant visibilitat. Es comença a notar el fet d'estar al mig de totes les línies de carena.
Una carena planera m'acosta al darrer pujador que porta al cim, i que és més agradable del què m'havia imaginat.
Des de dalt la vista és immensa cap a Suïssa i el massís del Mont Blanc. Al davant mateix també apareixen les Cornettes de Bise, on puc reconèixer l'itinerari de fa dos dies.

A l'altra banda també reconec Châtel, cap on he de fer cap. Miro el mapa i veig que el millor camí serà baixar per la cresta de Coicon, arribar a Trés-les-Pierres i allà prendre un seguit de pistes i camins fins al centre de Châtel.
La baixada continua sent molt agradable. Aquests camins em tenen enamorat. El fet de ser molt estrets i amb molta vegetació a les vores, fa que l'impacte dels bastons dels excursionistes faci menys mal.
Finalment arribo a les envistes de Châtel, enmig d'una bona calorada, i vaig a buscar l'ombra del petit apartament que he llogat i que utilitzo com a camp base.
I si teniu interès, podeu trobar el track al Wikiloc.