8 de jul. 2016

Homedes al Gat

Aquests dies he coincidit amb l'Anna, una espeleóloga inquieta que darrerament li ha agafat el gust a fer via llarga. Després d'un parell de tardes a Malanyeu i al Cingle de la To, s'anima a venir al Pedraforca. La via escollida és l'Homedes, que fa anys que no faig, però que conec molt bé.

Agafem una bona ressenya que he trobat a la xarxa, i ens n'hi anem un diumenge ennuvolat.
Davant nostre hi trobem una cordada exageradament lenta, que ens exaspera i acabem avançant al pas de la Z, fins allà dalt, paciència i aguantar la fresca del matí!

Acabem fent reunions intermèdies per no estar parats, però l'escalada és agradable i ella s'hi troba molt a gust. Així que ens anem turnant de primer.
Després del pas de la Z i del primer tram més complicat, avancem de pressa pels pendents senzills que ens han de portar sota el cap del Gat.
Després del flanqueig que va a buscar la canal del Gat, arribem sota el cap. Allà cal tenir en compte que la reunió està situada uns metres per sobre, al peu d'una línia de xemeneies.
Aquests darrers 3 llargs són els millors de via, aeris i amb algun pas compromès. Així que arribem a dalt ben feliços i coincidint amb el sol que acaba de trencar els núvols!
Esmorzem amb calma gaudint del moment, i llavors només ens resta fer el bonic rappel cap a la bretxa del Gat, que uns companys capten des de la paret del Collet de la Cova amb una bonica fotografia!

3 comentaris:

karles ha dit...

La meva primera via al Pedra, ara farà...40itants anys??? Anava (em duien) amb mon pare i un amic seu. Tota una experiència (tindria uns de 12 anys)... i mai mes l'he repetida!

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats, una via molt maca, amb tots els ingredients, aproximació ferma, itinerari llarg i per estar atent i un final on cal mirar-s'ho, com deus haver disfrutat punyetero i a mes ben acompanyat.

Gatsaule ha dit...

Ei, Karles, això no pot ser, que la via es mereix més visites... Ni que sigui pels darrers llargs!!

Gràcies, Jaume! Realment la companyia va ser molt bona! Tant com la via!!