25 d’ag. 2015

Dent d'en Rossell, via dels Duis

Després d'un mes i mig de repòs per culpa d'una pulmonia força emprenyadora, aquest diumenge he començat a recuperar les velles sensacions i m'he tornat a sentir muntanyenc. El José Manuel m'ha acompanyat a fer una via curta i poc complicada de la Dent d'en Rossell.

La via dels Duis és una clàssica reeequipada que, tot i la seva llargada (només 4 llargs), ens ha agradat molt.
La via comença a l'esquerra del Diedre de primavera, i va a buscar un dau molt característic. El primer llarg puja fins damunt del dau, i està completament desequipada.

Començo jo, primer per una placa senzilla amb una mica de molsa i després pel diedre de la dreta del dau, que forma una bavaresa molt bona. Arribo a la reunió amb una gran sensació, el darrer tram és molt divertit!

El segon llarg ja pica una mica més, sobretot el pas de V+ que va cap a l'esquerra quan la lògica marca anar a la dreta... Tota la tirada és una placa que no es pot protegir massa bé, però hi anem trobant claus i parabolts, tot i que amb algun allunyament important.
El tercer comença amb un desplom ben protegit, on cal un pas de decisió, i després la dificultat ja afluixa, tot i que l'arribada a la reunó és un pèl precària.

El quart és molt bo, també, tot i que sensiblement més fàcil. Però puja per una bona placa en diagonal cap a l'esquerra. Llàstima d'un tram amb molta molsa que l'espatlla una mica...

Tot i que la via és rapelable, és molt més senzill baixar caminant. De fet, des del final de la via, una cornisa herbosa baixa directament cap al collet de la carena, i una altra diagonal ens deixa a la base de la  paret. 

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Renoi pneumònia lobar superior dreta ! Joan no ti poses per poc ! és el que té tenir crios petits aprop.
Hi vas anar diumenge, nosaltres el divendres a fer la Dr Neret.

Gatsaule ha dit...

Si, ho vaig passar malament les primeres setmanes, però ara ja he fet net i espero recuperar ràpidament la forma i les ganes!! Ja vaig llegir que t'havia agradat el lloc, sembla estrany que encara no hi haguessis estat, val molt la pena!!

karles ha dit...

me l'apunto per fer amb la Isa, encara que primer hem de tornar al cingle de la to!
krls

Gatsaule ha dit...

T'agradarà segur. Ja esteu altre cop en forma?