11 de gen. 2011

Cita a cegues a Rúbies

Aquest dissabte vam trobar-nos amb la Lu, amb la intenció d'escalar alguna via nova de Rúbies, de les que han obert els Kutrescaladors, preferentment. Com que no és la primera vegada que escalem plegats, no es pot dir que la trobada fos exactament una cita a cegues, però ens vam decidir per aquesta via, oberta pel Llorenç i el Joan, pensant que potser només seria un 50% Kutre! (xist...) A sobre he deixat la ressenya del Joan.

El lloc, com sempre, és molt agradable i dissabte estàvem sols a la paret. Vam trobar fàcilment el peu de via i a mi em va tocar de començar.

Per mi que la Lu tenia informació privilegiada, perquè el primer llarg no és gran cosa. Comença per una placa d'adherència, on entres amb els peus enfangats i, després d'un flanqueig divertit, segueix per un diedre que no em va agradar massa i on només hi ha dos dels claus que indica la ressenya. De fet, d'aquest primer llarg, no en tenim cap foto...
En canvi el segon és boníssim, la roca millora molt i la paret guanya en verticalitat fins arribar a desplomar lleugerament. No cal dir que les preses són molt bones i franques, el que fa que la dificultat sigui inferior a la que aparenta des de sota.
El tercer llarg (a sobre) em torna a tocar a mi i, tot i que és millor que el primer, té algun tram estrany. Sobretot al començament, on cal fer meravelles per no tocar gaire un enorme bloc que sembla a punt de caure damunt de la reunió... La continuació és molt millor, però després d'uns passos en A0, hi ha una sortida força precària. Aquí la Lu va fer desaparèixer una filera de grans nanses que van anar cap avall.

El quart (a sota) tenia molt bon aspecte, així que vaig insistir molt perquè me'l deixes provar, i la veritat és que també està molt bé. Em va agradar especialment el tram que va pujant en diagonal cap a la dreta i que t'has de treballar bé com l'agafes. De l'arribada a la reunió prefereixo no fer cap comentari!
El darrer ja és intrascendent, una bona placa de IV i una grimpada fàcil que et deixa al cim de la paret amb una sensació agredolça, doncs la via ens va agradar prou, però hi ha algun tram al mig que la desmereix una mica.

Pel que fa a l'equipament, parabolts i algun clau, no en tinc res a dir, amb 12 o 13 cintes, els link cams petits i algun cordino pels arbres, n'hi ha de sobres.

Una via en la que es nota la feina feta i el bon ull dels aperturistes. La meva enhorabona!!

7 comentaris:

Mingo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mingo ha dit...

Joan no pares, haurem de matxacar-nos per estar a la teva alçada. Pel que he deduït la meitat de la via està bé. Jo aquí tinc pendent la guineu i una que m'han dit que està molt bé, va a la dreta del Festival eròtic Si no has fet el forat de la pera, te la recomano

Llorenç ha dit...

Sembla que us va agradar! i vau participar en la neteja de la via! je je je! No se si la Lu tenia bona informació o no...suposo que va triar els llargs que em va tocar obrir a mi!! je je je! merci per la repetició! ara toca la Dues birres!

joan asin ha dit...

Ei gràcies per repetir la via.

lux ha dit...

Huola!

No, no tenia cap informació privilegiada... bé, exceptuant unes noves filtracions de wikileaks clar...;)
Vaig triar fer lo mínim ..hihihi que per alguna cosa m’estic recuperant....
Però quan vaig anar veient de que anava la cosa no em va costar gens fer un canvi de llargs, en aquest moments con tal d’escalar tot m’està de Faula i si es Iv+ millor!!
Inclús col•laborar en la neteja... la sortida del desplom ha quedat ben impol•luta!

Llorenç ja tens sort ja... que et van tocar les zones amb més continuïtat! Felicitats per la feina aperturistes!

Gatsaule, va ser una molt bona jornada, la propera una mica més forta ;)

Pekas ha dit...

Apuntada queda... amb el temps que está fent está be anar trepant aquestes víes...;-)))

Gatsaule ha dit...

Mingo, m'apunto això del forat de la pera, només pel nom ja deu valer la pena!
Abans de la cita a cegues, ves a la guineu, és molt millor!

Llorenç, si que vam participar en la neteja de la via, si. Sobretot la Lu!! Als propers repetidors els costarà més sortir del desplom...

Joan, ja feia massa temps que ho teníem pendent!

Lux, no m'enganyis, que de seguida et vas reservar les tirades parell! Una meravella tornar a escalar amb tu, a veure si ara no triguem tant a repetir!!

Pekas, Rúbies és un gran lloc per a l'hivern, no te'l perdis!