10 de febr. 2008

Canalda: Fills del Vent

Una mica com si fos el final d'un cicle negatiu (espero), aquest dissabte vaig tornar a Canalda. Aquesta vegada amb l'Aspavil i el Blai i a la via Fills del Vent (a sobre he dibuixat el recorregut aproximat i aquí teniu una ressenya).

Les sensacions tampoc han tingut res a veure, segurament pel fet d'anar a Canalda per segon cop. Ja saps de què anirà el pollastre i ho enfoques diferent. I la via és força més senzilla que la Directa Estel.

Tot i això, l'inici és un pas dur que et posa les piles (a sota, l'Aspavil al començament de la via, tastant els cinquès locals).

La tònica de la via és com totes les de Canalda, panxes i replans, amb algunes plaques que costen de saber com agafar, sense parlar de la distància entre les assegurances (a sobre, el Blai a l'inici del segon llarg, a sota, l'Aspavil arribant a la tercera reunió).

El quart llarg, per mi el millor de la via, sorprèn. Una placa producte d'alguna gran esllavissada antiga ens regala amb una escalada de regletes i forats prou equipada per ser Canalda (a sobre, jo mateix cap al final i, a sota, l'Aspavil abans de la reunió).

El cinquè comença amb un flanqueig molt bonic (a sobre), amb un darrer pas per a gent menuda, que enllaça amb un empotrament entre roca i boix, molt bo per a gent prima. I el sisè és fàcil al començament (a sota, el Blai pujant), però cap amunt es va complicant força fins una sortida sorrenca i un pèl bruta, de romaní-tracció.

Però s'ha de reconèixer que el pas més curiós de la via és la bauma de 6a+ del darrer llarg, on caldrà tornar-hi per comprovar si és cert que és menys perillós de primer (amb l'espit a sota) que de segon (on et jugues un bon castanyot si pendules).

Podeu comparar les imatges del Blai treient-lo de primer (a sobre) o les de l'Aspavil de segon (a sota) patint, però passant-lo prou bé.



La tornada la vam fer a peu, i per fer-ho no cal remuntar gaire, tan sols anar flanquejant seguint uns rastres més o menys horitzontals, fins que acabes trobant el camí que et porta a la pista i a la carretera (45 minuts). Com a curiositat cal dir que en un bon tram, per poc no ens hem de posar els grampons !

14 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats per l'activitat.
No conec aquesta zona, però he sentit a parlar de que són vies molt exposades. Quina via m'aconsellaries per començar (V+/6a).

Pekas ha dit...

Canalda... el "lado oscuro" de la escalada... :-))))) jejeje... es una zona que he visitado poco... pero que tiene un gran atractivo.... :-)))

me encanta lo del "romaní-tracción"
.. qué gran técnica salvadora en muchas ocasiones... :-)))))))

Mohawk ha dit...

M'alegro que hagis tancat un cicle! Aquesta encara la tinc pendent... Tot i que quan pungui tornar a escalar toca fer la nova via del Parce, Le Patron Bunny!!

A tibar-li!!

Llorenç ha dit...

je je je!!!quina via!!! distreta tota ella!!! molt variada, sols es mantinguda en una cosa..els alejes de les assegurançes!
M'encanten aquestes sortides de panxes sense mans!! sols de peus i amb plena confiança en que no cauràs!

el video macu eh!!??!!

edunz ha dit...

què bo el video! en aquesta època de supergraus i frikadas, mola una mostra d'humilitat com aquesta!

per fer menys expo el pas a mitja repisa hi ha un bloc on s'hi pot posar un merlet (si no recordo malament, sino és un cordino és un tascó).

Gent!! no mitifiqueu tant canalda, més escalar-hi sense complexes (i, això si, amb uns aliens o tascons sempre a mà que sovint són útils). Jo en se d'un que al primer dia va escalar la somni pirata i tant tranquil!

al blog teniu més info de quan vam reequipar la fills del vent

felicitats gatsaule per aquest retrobament amb la paret i amunt!

Jortx ha dit...

D'això se'n diu tancar un cicle per la porta gran!

Tot i que aquesta em pensava que me la reservaves a mi. Ja veig que qui no corre vola :)

Mingo, la recomanació de vies a Canalda, ordenades i endreçades, la pots trobar a Caranorte, feta per un dels grans coneixedors de la paret.

http://www.caranorte.com/foros/read.php?101,7600

Gatsaule ha dit...

Mingo, aquesta, ni ho dubtis !

Pekas, que estrany, una zona tan visitada..., perquè serà ?

Mohawk, l'altre dia me la mirava aquesta via, i fot una por !

Kutres, celebro que no em censuris la peli, se't veu superpotent !

Edunz, de mitificar Canalda res de res, ja es mitifica sola ! Però t'asseguro que si mai tinc més nivell em faré un tip d'anar-hi, tant per la roca com pel lloc s'ho mereixeria. Si ara me'n vaig a la somni pirata, no sé si quedaria tan tranquil !

Jortx, com que m'han dit que ara et dediques a les farres. Però quan vulguis anem a la següent de la llista.

Piter ha dit...

Ieeps Joan,

m'alegro que el retorn a Canalda anes bé... ara a veure si em torno a posar amb la via llarga i anem a fer la que tenim pendent a Roca Regina.

Apa ens veiem !!

Llorenç ha dit...

je je je!!! Joan no et censuro el video per que es la realitat! si som kutres es per algo!!! cert es que sols va superar el pas dignament el Blai! la resta vam llepar com mai! el psa es dur de collons....i un vuelo allí t'hi deixes les dents!
El que vaig fer per superar el pas es el que diu l'Edu, hi ha un petit bolo a l'interior de la repisa on vaig posar una baga i l'estrep...tibar sols de baga del bolo tens tots els números que surtis volant!....Ep Joan!!! tinc el teu video en el mateix pas amb el que vas pillar amb la fifi!!! el penjo?!?!?!je je je!

Raquel ha dit...

Uaaaahhh... pendent, pendent, pendeeeent!!! Però quina enveja sanaaa!! Sols veure la piada i el vídeo, ja entren unes ganes boges d'anar-hi!!

Gatsaule ha dit...

Piter, encara estàs actiu ? Fa temps que no et llegeixo ! Mica a mica estic tornant a l'estat de forma antic, així que si tens algun dia, ja ho saps !

Kutres, no l'he vist el teu video, però l'imagino. I cap problema,nomès faltaria, potser així quedarà clar qui és realment cutre..., encara que devem estar a la mateixa alçada si fa o no fot.

Raquel, Canalda és màgic, segur que t'agradaria tot i la distància entre les assegurances !

lux ha dit...

Gatsaule!
Felicitats per la via i el final del cicle!!
vaja trio de machines per atacar la Canalda!!
Realment sembla no defrauda mai aquesta paret ...ufff

Potser algun dia hi tornare...
també hi tinc un assumte pendent!!

Gatsaule ha dit...

Lu, si et puc ajudar a resoldre'l, potser algun dia ens hi podem arribar. I més ara tal i com entrenes !

Miquel Sabadell ha dit...

Ostres Joan, Fills del Vent! felicitats per la via, i per haver decidit de tornar aquesta zona després del ensurt!...això demostra de la pasta que estas fet..tinc aquesta via pendent..i algun altre d'aquesta bonica zona! fins ara!!