13 d’ag. 2006

Easy rider a la Paret de l'Aeri

Easy rider a l'Aeri (a sobre), tants anys mirant-la i sense acabar de donar el pas i, avui, gràcies en part a la paciència d'en Mohawk, ha entrat en el sac de les vies conegudes. Una via molt maca i d'una dificultat que m'ha semblat més assequible del que esperava en conjunt, tot i la duresa de les tirades 1, 2 i 4. Sobretot de la quarta.

Com que jo no m'atreveixo a ressenyar-la, si algú no té la ressenya, la trobarà aquí:

http://www.caranorte.com/clasica/aeri/itinerarios/via/easy_rider.php

El primer llarg on hi predomina el cinqué (foto de dalt) és el més equipat amb diferència. El segon (foto de sota), és força dur en lliure (6a), però els passos més complicats es poden treure en A0, i la roca millora moltíssim. De fet, la roca és extraordinària en tota la via excepte la primera meitat del primer llarg.

Després vé una tirada més senzilla, però amb un flanqueig de V bastant atlètic i sense pràcticament cap assegurança, tan sols un espit abans del sostre i un altre just després.

Però el tema de les assegurances és força esgarrifós en el quart llarg, una tirada on la dificultat augmenta progressivament fins un tram de V+ abans de la reunió. Tant sols té 4 espits, i els darrers 7 o 8 metres abans de la reunió (V+) es troben per damunt del darrer (a dalt, a la dreta).

Una tirada que seria molt maca amb un parell més d'espits i que obliga a anar-hi amb un bon nivell.

Dues tirades que ja no són tan directes, primer cap a l'esquerra i després cap a la dreta, van a buscar l'esperó final de la via.


Aquests dos darrers llargs (a dalt, setena tirada, a baix la vuitena) són bonics i espectaculars, una interessant cirereta per aquest pastís tan desitjable.

3 comentaris:

Mohawk ha dit...

M'encanta la foto del quart llarg, ja et dic que amb el photoshop li dibuixaré uns estreps, Mohawk al Mirall Impenetrable, ja,ja,ja...

Espero que disfrutessis la via i cap problema amb la paciència, total, vam fer l'horari estàndard - bo ;)

Sobre la Lucky-JOM a la paret de l'Hemisferi Nord, me l'he mirat i sols són 60m de Ae/A1, però cal fer el primer llarg de la Tope Toni per arribar-hi...i per fer aquest llarg m'he de mentalitzar, perquè és un skating...tot i això, la tinc present de cara al setembre!!

Sort i a tibar-li!


Al final he vingut a la feina a mirar els mails, però ara mateix marxo :P

Gatsaule ha dit...

Ja vaig mirar la ressenya i no fa tanta por com pensava, així que ja hi pots comptar.

I la via una disfrutada, en pots estar segur, a veure si ho millorem !

Vlady ha dit...

Que hay:

Veo que la final los planes salieron adelante.

Ya sé a quien preguntar por el material a llevar para esta vóia. ;)

Salu2