22 de set. 2017

Esperó del camí del Rei (Eperon du chemin du roi), via le fossil et le marteau.

L'endemà, pugem tots quatre una mica més amunt del pont de l'Alpe, en un petit aparcament situat sota mateix de la paret de l'esperó del camí del rei. És una petita escola d'escalada, amb vies teòricament equipades de 6 a 7 llargs. Un camí evident ens hi porta en poc més de mitja hora.

Ens dividim en dues cordades i, mentre la Joana i el Ben se'n van a la Du miel et des abeilles, nosaltres triem la més geològica: El fòssil i el martell!

Trobem la via gràcies a una pintada mig esborrada, i el Pep engega ràpidament cap amunt. Avui fa bo i ens refem de la fredorada d'ahir...
Després d'un llarg de IV, en trobem un de IV+ molt interessant, però també molt sostingut que ja ens posa les piles.

Al darrera, s'obre la vall que baixa cap a Briançon, amb els Agneaux al fons de tot.
D'aquesta via però, jo destacaria el tercer llarg (5b+). Després d'un inici senzill, la via gira i comença un tram que potser si que no passa de Vº, però en tot cas és molt sostingut i amb passos que costen d'endevinar. Cal anar navegant i així aconseguim de fer un llarg d'aquells que es recorden.

A partir d'aquí ja ve tot de baixada. 3 llargs més de Vº, però que no tenen res a veure amb l'anterior.
La roca és bona, l'equipament bo però separat a la francesa manera, i el dia genial.

Fins i tot a la part superior comença a bufar un airet que farà que no haguem de patir tant per la calor!!
Quan arribem a dalt, ja portem tots el forro. El dia continua fantàstic i estem contents perquè hem gaudit d'una via molt interessant i recomanable. Tot i tractar-se d'una via llarga d'escola.

O potser per això mateix...
Allà ens trobem amb la Joana i el Ben, que també han gaudit la seva via, i ja només cal enfilar-nos uns metres per trobar el camí que baixa cap a l'esquerra pel mig d'una tartera fins al peu de les vies.

Ells se'n tornen a Grenoble i nosaltres cap a Briançon, tot donant una darrera ullada a la paret. Després intentarem donar forma a una idea que ens dóna voltes al cap pel dia de demà

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Que be que us ho passeu !

Gatsaule ha dit...

Tan bé com podem, que no s'hi val a badar!