13 de des. 2012

Tancament pista Collbató-Vinya Nova

Actualment, quan anem des de Collbató en direcció a la Vinya Nova, trobem el senyal de sota, on es prohibeix el pas sot amenaça de sanció.

He estat buscant informació, i es tracta de la voluntat de l'ajuntament de Collbató, amb la col·laboració del Parc Natural, de tancar el trànsit de vehicles en tot el tram que va des del senyal fins a la Vinya Nova.

El motiu és la gran afluència de vehicles i la protecció dels conreus de les finques adjacents a la pista per tot de problemes que, pel que sembla, s'han anat trobant. També per l'interès en que els passejants i beteteros puguin anar més tranquils.

Aquesta manera de fer tan típica del nostre país, fa que el trànsit encara no estigui tancat per anar en sentit contrari, des de la Vinya Nova cap a Collbató, però sembla que a partir de l'u de gener aquesta contradicció ja estarà resolta.

Ara tocarà caminar una mica més per gaudir d'aquest vessant sud de la muntanya, la qual cosa no és necessàriament dolenta....

9 comentaris:

Petrus ha dit...

Senzillament demencial, com ja he dit aquí. I no és pas que no m'agradi caminar sinó que, a la que ens despistem un xic, això s'extendrà (a la Vinya Nova no, però). I si no, temps al temps.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Tens raó, haver de caminar una mica més no és pas dolent.
La llàstima és que massa sovint els excessos d'alguns els acaba pagant tothom.

Jaumegrimp ha dit...

Hola Joan, em sembla una acció corecta, ja que aquella pista era molt freqüentada i possiblement molestés el veïnat, ara, com diu en Petrus, la de la Vinya nova no la tancaran que el restaurant té molta força....a veure que els hi semblarà als Bars de Collbató quan vegin que no si acosten els escaladors que ens desplaçarem a altres zones...sembla que les regulacions únicament són per interessos molt concrets i malauradament sense cap mesura estudiada de preservació, potser caldria que la FEEC entrés a les converses per a poder donar l'opinió i deixar algunes pistes obertes per a poder accedir a les zones, ja que si la intenció é sla de protegir l'entorn, llavors tanquem el restaurant de la vinya nova i la seva pista i tots anirem caminant. A veure si posem seny i s'obre diàleg, com trobarem a faltar al Lluís! ell sempre m'en parlava de regular les pistes...no pas tancar-les.

Fernando ha dit...

Yo no entiendo que se tenga que hablar de cerrar la pista que llega hasta la Vinya Nova. Es un negaocio particular como particulares son el resto de fincas que supuestamente se han quejado.
Tampoco creo qeu sea culpa nuestra. Por ejemplo el parkig de la La Piula-Ferrata de las Dames. A alguien se le ocurrió cerrarlo justo al borde al pista, sin dar opción a la explanada natural donde aparcabas antes. Lo que pasa después es de lo más lógico. La gente aparca en los laterales de la pista o donde puede, pero no es culpa suya, se la ha obligado a hacerlo así. La mala gestión no fue culpa de los usurarios de Montserrat.
S2

perB ha dit...

Lo de la Ferrata és cosa del de la Vinya Nova. Ningú diu res, però de la caseta que s'ha fet una mica més amunt, a dins del parc, on sembla que ji viu gent.
La gran quantitat de cotxes, tant d'escaladors com de boletaires, ferreteros etc aparcats a qualsevol racó (a can Jorba arriben a treure les pedres que ha posat el de la casa) i deixant-ho tot trepitjat i ple de merda potser hi tingui algo a veure
p

perB ha dit...

Lo de la Ferrata és cosa del de la Vinya Nova. Ningú diu res, però de la caseta que s'ha fet una mica més amunt, a dins del parc, on sembla que ji viu gent.
La gran quantitat de cotxes, tant d'escaladors com de boletaires, ferreteros etc aparcats a qualsevol racó (a can Jorba arriben a treure les pedres que ha posat el de la casa) i deixant-ho tot trepitjat i ple de merda potser hi tingui algo a veure
p

PJ ha dit...

Quanta incompetència... El diumenge pel matí hi ha mercat a Collbató. Per no molestar a no sé qui hem de deixar el cotxe al poble i caminar mitja horeta més. Algú ha pensat on es pot aparcar el cotxe un matí de diumenge a Collbató? Ah! Hem d'anar per la Vinya Nova!! El del restaurant ens deixarà aparcar al seu ecològic aparcament deixant'el ple i impedint que els seus clients hi puguin aparcar? O potser podrem accedir per les pistes alternatives que hi ha i que avui pocs utilitzen? I per què no prohibim directament l'accès a Montserrat? Total, posats a prohibir... arreglar, regular, coordinar, resoldre...és una cosa. Prohibir és d'incompetents.

Gatsaule ha dit...

Bé, sembla que el tema de tancar la pista és per la gran quantitat de cotxes i motos que hi circulen els caps de setmana, impedint a la gent de passejar-hi i anar en bicicleta.... En tot cas és una actuació municipal i sembla que el parc hi té poc a veure.

Caminar una mica no és dolent del tot, però és evident que pels qui a vegades hi anem justos de temps és una bona putada.

Però m'he fixat que anant per la urbanització, hi ha algun punt que queda molt a prop de l'aparcament del Clot de la Mònica.

Petrus ha dit...

Vaja, se m'ha engegat (novament) el detector d'incongruències:

1) Si això és una actuació municipal, per què el cartell de prohibició està signat pel patronat de la muntanya? És a dir, sospito que el patronat hi deu tenir molt a veure.

2) Si el problema es dóna els caps de setmana, per què es tanca la pista sempre i no només quan hi ha problemes?

3) D'explicació oficial no n'hi ha cap. Uns dieun que és per molèsties als ciclistes i vianants, altres que per cotxes mal aparcats. Els perjudicats, com a mínim hauríem de poder saber alguna versió oficial i no confiar en la rumurologia.

4) I molt més important: Qui i amb quins criteris pot decidir tancar una via pública? A mi em molesta no poder pujar en bicicleta per la carretera de Monistrol al Monestir per la quantitat de cotxes i motos que hi circulen els caps de setmana. Puc demanar que la tanquin? Ridícul, no?

És a dir, no es tracta de que caminar sigui o no sigui dolent. Tampoc no es tracta de que hi hagi o no hi hagi una forma d'arribar-hi més o menys a prop. Es tracta de la pèrdua d'un dret fruit d'una decisió unilateral. I sóm uns quants que ja en comencem a estar tips, de perdre drets.

Per cert, la FEEC té alguna postura al respecte?