14 de març 2010

Cascada de Campllong, segona part

Després d'aquests dies de neu i fred, costava saber on anar, què fer. Sobretot veient tantes pistes i carreteres tallades. Així que, al final, amb el Toni, el dissabte al matí tornem a la cascada de Campllong, és Montero.

Després d'una setmana pensàvem que la trobariem en millors condicions que fa uns dies, però la realitat ha estat una altra. Segurament la cascada anterior es devia desplomar, i l'actual és molt prima. 

Tot i això, en companyia d'una colla que trobem que hi van animats per la nostra història del dia 25 de febrer, obrim la traça en la neu fonda per arribar-hi. El què veiem no ens agrada, però tirem amunt.

Al primer llarg l'aigua cau per sobre i per sota, el gel és fràgil i en alguns trams no n'hi ha. Però podem tirar amunt amb relativa seguretat. Hi ha inversió tèrmica, i fa més fred a Berga que a Campllong....
Amb tota la gent que hi ha al peu de la cascada, renunciem a provar el tram més vertical assegurats per dalt, i continuem cap amunt.

El segon llarg comença amb un tram nevat, per continuar per una zona de gel fràgil. Però també pels pèls, ens deixa pujar.
Arribem a dalt contents i enfarinats. No ha estat una gran escalada, però estem contents. El dia és magnífic, no fa massa fred, i gaudim com canalla obrint traça de baixada en aquest munt de neu que s'escampa per les obagues!

4 comentaris:

PGB ha dit...

Doncs de poc no m'hi trobes a mi també. Al final vem anar a la Vila del Pinguï però la part final estava feta caldo així que vem muntar un top-rope al ressaltet de 10m previ a l'últim i allà ens vem esbargir una mica :)

Gatsaule ha dit...

Doncs hauríem pogut fer una festa molt maca..., però després de pujar-hi els 8 que érem, no sé què devia quedar de la cascada!

Xavi ha dit...

Aprofita que em sembla que això de les cascades s'acaba. Per cert, enguany no veig gaire activitat d'esqui de muntanya en aquest blog, que tens els esquís a fer soles i cantells de fa dies?

Gatsaule ha dit...

Hola Xavi, la veritat és que aquest hivern encara no els he tocat, els esquís. Però espero arreglar-ho aviat, que ara comença la part més bona de la temporada!