5 de març 2007

Travessa pel Montsec

Com que la primavera ja ha arribat, i les ganes de recórrer territori, de conèixer país i de gaudir de la natura no s'aturen, aquest cap de setmana hem fet una petita volta pel Montsec d'Ares.

A partir d'Àger, hem agafat el camí cap a Corçà i l'ermita de la Pertusa, des d'on es pot apreciar les cingleres calcàries que continuen cap a l'Aragó i l'ermita de Santa Quitèria (a sota). Algun dia potser aniré a treure el cap a la cresta que puja a Santa Quitèria des de l'embassament, que té molt bon aspecte.

D'aquí, el camí s'endinsa cap el congost de Mont-rebei, que em sembla que no cal que presenti (a dalt). Si algú no el coneix, tan sols esmentar que està entremig de les parets de Catalunya (a sota) i d'Aragó (més avall).

El camí excavat a la roca ens permet de travessar-lo ràpidament i acabar d'arribar al Pont de Muntanyana, on al cap de més de 6 hores hi trobem les coses bàsiques pels muntanyencs: dutxa, cervesa, un bon sopar i el llit.

Avui és un dia especial, es nota en l'ambient i es nota també en que la lluna plena algú se l'està cruspint mica a mica deixant una atmosfera especial (a sota), un ambient diferent. De cop, els estels es multipliquen i una tranquilitat estranya ho envaeix tot.

No sé si afortunadament, però poc després retorna la normalitat.

L'endemà reprenem la caminada desfent camí cap a Mont-rebei, però aquest cop abans d'arribar al congost ens enfilem amunt, per Alsamora i l'obaga del Montsec. A la vora del camí, algunes aranyes han teixit durant la nit la seva trampa, que s'ha carregat d'humitat i de rosada i destaca a ple sol (a sobre).

Dalt la carena del Montsec d'Àger (a sota), mil metres per damunt del congost, el dia és assolellat i ventós. Travessem la carena fins agafar el camí que hem fet servir alguna altra vegada per sortir de les vies del Cap del Ras cap a la pista. Amb la diferència que allà no hi trobem el cotxe i hem d'acabar baixar fins Àger per retrobar-lo, unes 9 hores després de sortir del Pont.

A sobre, des d'Àger s'aprecia l'ermita de Pedra entre cingleres a l'hora de la posta. A sota, el massís de la Maladeta des del vessant nord del Montsec.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres ! Si el riu es pot atravessar descalç, mai ho havia vist així i mira que hi he anat cops.

Xavi ha dit...

Bonica excursió llastima que hi hagi tan poca aigua, amb l'embassament ple és més bonic. Gatsaule la cresta Urquiza-Olmo no te l'has de perdre que segur que t'agrada. És molt variada i entretinguda, amb trams ben curiosos. Adeu.

PGB ha dit...

Ostres Joan, la cresta aquesta te una pinta impresionant! :D A mes, tinc ganes d'escalar per la zona de Mont-Rebei que encara no ho conec! :(

En fi, quan hi vagis (si ho tens pensat amb temps) avisa'm per veure si m'ho puc montar :P

Devia ser espectacular la nit estrellada i l'eclipsi de lluna alla dalt... a mi el Barça em va poder i no vaig veure l'eclipsi al complert :P

Mohawk ha dit...

A veure aquesta cresta quan cau!!

;)

Anònim ha dit...

Gatsaule ets incombustible!
Et queden encara muntanyes o parets per escalar?

Per cert la llista de coses pendents del PGB és ja més gran que la trilogia del Senyor dels anells!

Salut!

Gatsaule ha dit...

Reconec que el Montsec i rodalies m'agraden molt. Quin país, roca per escalar que no s'acaba mai i ple de racons salvatges !!

A veure si aquesta primavera trobem la manera d'anar a la cresta o fer algun dels projectes pendents de la zona.

Per cert, a Pont de Muntanyana s'hi menja de meravella !!

Anònim ha dit...

Bona excursio, la cresta es mes que interesant.

QUIMI ha dit...

Bona passejada aquesta!ara que les 9 horetes de pateo...buf!
Aviam per cuan fem la quedada de solitaris que menciones al post anterior,pot ser interesant.

Anònim ha dit...

iep Gatsaule...

Com que ningú ho ha comentat jo t'ho dic ben clar:

QUINES FOTOS MËS MAQUEEEEES!

La majoriua de la penya ens conformem en posar fotos nostres fent el mico...però tu ets un peaso artista.

Salut!

Gatsaule ha dit...

Gràcies Tranki, faig el que puc i si el dia acompanya intento que es noti.

Quimi, segueixo pensant que seria interessant de trobar-nos per comentar alguns detalls, encara que hagi rebut opinions contràries. Seguiré madurant la idea.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ei! Gatsaule, quina travessa més interessant pel Montsec, quina patejada! encara et queda familia o companys per enganyar? a mí quan els proposo una caminada em posen condicions dràstiques, perquè també se m'envà l'olla amb les caminades...fora broma quina disfrutada no? i el fet de coincidir amb l'eclipsi en un dels llocs amb el cel més net del país. Celebro que les ressenyes del Bar de Malanyeu et fossin útils, la epirimountains és molt recomanable amb una mica més de grau que la F Suñol.
Salut.

QUIMI ha dit...

Et fa res que fiqui un enllaç del meu blog al teu?

Gatsaule ha dit...

Cap problema, Quimi, al contrari. Jo faré el mateix amb el teu.