18 de març 2007

Dent d'Orlu, assurance tout spit

De la Dent d'Orlu ja n'havíem parlat abans, i sembla mentida que hagi trigat tants dies a tornar-hi. Finalment, aquest diumenge, vaig poder enredar a les "Woman in red", conegudes també per ser les dues flors del Jardí de les Hespèrides, per anar-hi a treure el cap.

Entre la pila de vies que hi ha per triar i remenar, al final ens hem decidit per Assurance tout spit (itinerari aproximat a dalt) que tenia molt bon aspecte: 7 llargs, molt cinquè superior i una mica de 6a i ben equipada amb parabolts.

Tot i que podria semblar que l'època no és la millor, la veritat és que he estat escalant en màniga curta i que la presència de neu és redueix al que veiem a la foto de sota mentre la Vicky i la Lu pugen el primer llarg, una trista congesta al peu de la canal !

La via és molt maca i variada, comença amb les típiques plaques de regletes i adherència i poc a poc es va redreçant. Finalment els passos més atlètics predominen sobre la resta. A dalt, veiem la Vicky al tercer llarg, i a sota a totes dues a la cinquena tirada.

Segurament la tirada més espectacular i aèria és la darrera, en la que es travessen directament un parell de sostres i amb un darrer flanqueig que podem qualificar de sorprenent. 40 m de V i V+ força sostinguts. A la foto de dalt veiem a la Lu i la Vicky a la placa fineta després de la sortida del darrer sostre, i a les fotos de sota, primer la Lu i després la Vicky al final del flanqueig que arriba a la reunió.

Després, 6 rappels ens han retornat al peu de la via. Una agradable jornada en un cim magnífic i amb molt bona companyia !

13 comentaris:

Mohawk ha dit...

Bona activitat!! A veure quan cau la KRT!!

Has vist el meu mail sobre dissabte?, jo et faré patir una mica més, je,je,je :P

Anònim ha dit...

Esteu fets uns artistes de la tàpia!
Amb la neu que és veu a la foto devieu anar amb raquetes fins a peu de via, no?
Quin fàstic d'hivern, esperem que la cosa canviï i aixó no sigui la tònica habitual.

Salut!

Antoni Aymami ha dit...

Tu si que en saps, bona via, excel·lent companyia, a mes a mes bon temps. ¡Ets el meu heroi!

Jortx ha dit...

Tu si que et saps fer acompanyar bé ;)

Anònim ha dit...

Molt bones!
Senyor,tot un plaer compartir cordada amb tu ;-)))
La via intensa i exigent, sobretot el darrer llarg que deu ni do....vaja V+!! la placa de 6a la vaig trobar més assequible ji ji...
A seguir disfrutant i fins la propera..... KaRreTera cap a on?? ;-)))

Piter ha dit...

Ondia.. la dent !! Interessant activitat, i com a tot arreu aquest any sense neu, jeje

Fa temps que tinc pendent la via dels Enfants de la Dalle, a veure quan trobo el moment i algu motivat per acostar-s'hi.

lux ha dit...

Gatsaule!
una boooona enredada ;-)))

em feia il.lusió coincidir amb el culpable de que la meva llista de vies no pares de crèixer...
i ha estat genial!!!

Gràcies i fins aviat :-)))

ivanG ha dit...

Hola Gatsaule!!
Bona vía,t'ho passes de conya!! Aquest any no trigaré massa en visitar la Dent d'Orlú.
Salutacions!!

Pekas ha dit...

No está gens malament...no senyor...!!!!

Un bon lloc... una bona vía... i de la companyia.. ummmm millor dir que molt...molt bé... qué si no quan hem veigin... hem tallan el poc pel que em queda... :-))))

Bona activitat... si senyors-es
.. !!! ;-)))))

PGB ha dit...

Joan, altre cop fent dentetes al personal amb la Dent D'Orlú.... a veure si faig algo de via llarga aviat que ho estic trobant a faltar!

Gatsaule ha dit...

Realment un lloc molt recomanable i una via genial, amb un darrer llarg per emmarcar.

I de la companyia poca cosa més puc dir, molt agradable. És fàcil sortir a escalar amb companyes tan engrescades ! Espero tornar-hi aviat !

Xavi ha dit...

Caram Gatsaule mes de març i tibant ben acompanyat a la Dent. Però si aquesta època si hauria d'anar amb grampons aquí dalt!!! Ja has fet la dels "Enfants"? allà et deixes mitja goma dels peus de gat de tant fer metres, vaja una paret per disfrutar. Adéu.

Gatsaule ha dit...

Si, segur que amb la nevada que està caient ara mateix ja no hi podríem fer res sense les raquetes !!

A la dels Enfants hi vam l'any passat, ara tinc al cap el Pilier sud.