27 d’oct. 2010

Combinació Alkaid-Redrum al Cap del Ras

Aquest dissabte passat vam anar amb la Lu al Cap del Ras a buscar el sol i la bona roca, no podem dir que en trobessim gaire de sol, perquè la boira només deixava passar alguna ullada de sol de tant en tant.... En canvi, a qui vam trobar tot esmorzant, va ser al Josep i la Laura, una parella de bloggers que feia temps que ens llegiem.

Mica a mica els escaladors de blog anem coincidint, volent o sense voler, i sempre es genera molt bona relació, i aquesta vegada no va ser una excepció. Em sembla que l'únic blogger amb qui no hi ha manera de conèixer-nos és amb el Mingo!  :)

La qüestió és que la via em va agradar molt, 5 llargs prou intensos (a sobre hi he posat una ressenya de l'Edu) que, sumats als 3 de la Redrum per sortir per dalt, ens van deixar prou satisfets!

El primer no té massa secret, gairebé tot en artificial bastant desplomat. No us deixeu l'estrep a casa ni algun sistema que faciliti de xapar el primer spit, si no sou alts!
El segon llarg, en canvi, i contrariament al que mostren aquestes fotos és senzill i agradable, permet de transitar entremig dels sostres sense massa dificultat.
El tercer, a sobre, és curt i intens. Lleugerament desplomat, amb molt bona presa, vaig trobar a faltar una mica de força als braços per poder-lo treure sense repòs, tot i anar de segon.... En canvi a la Lu, que va pujar de primera, se li va notar que està en plena forma!

Al quart llarg, hi ha una bavaresa de pel·lícula, molt estètica, d'aquelles que fan que la via ja valgui la pena!
I el darrer llarg discorre per un embut molt fotogènic (a sobre), amb uns passos finets, finets... Després vam continuar amunt per unes plaques de IVº fins una segona reunió a la terrassa intermitja, des d'on es pot flanquejar caminant a la dreta fins al peu de la Redrum.

El llarg següent ja no el recordava massa, però és realment bonic. Sobretot per la continuïtat de la placa. Aquests llargs tan continuus i amb les assegurances allunyades, són per gaudir-los intensament!
El penúltim comença amb uns passos d'artificial amb una sortida estranya, i finalment arribem a dalt per la placa superior, compacte i estètica, sense que la boira doni senyals de deixar-nos tranquils!

Una bona via per retrobar les sensacions de tornar a escalar amb la Lu, després de tants dies!

9 comentaris:

Mingo ha dit...

Tens tota la raó, ja veig que voler coincidir amb el Pep, tu, Josep A. i jo és una tasca gairebé impossible. A més aquest dissabte estava per Lleida i hem vaig quedar penjat a última hora, hagués estat molt bé coincidir amb vosaltres dos.
Després de la teva piada ja no ho podem ajornar més.
L'escalada molt guapa, llàstima del solet pq li dona un plus.
Salut

laura pi ha dit...

El plaer de coneixens va ser mutu. Carai quines presses que duiau a la paret, vareu sortir per la nostre via i no us vam ni veure!
Us vam fer alguna foto enmig de la boira mentres la Lu es currava com una campiona el tercer llarg, ja te la fare arribar.

Salut i a tibar!

Eduard ha dit...

Bona combinació Joan!! Només per la bavaresa ja val la pena.

Llorenç ha dit...

molt bona combinació! L'Alkaid es curteta però intensa, tens de tot...al primer llarg tot mullat recordo fer el mico per l'arbre fins al clau.....

quin parell per aquestes parets! quina por!

joan asin ha dit...

Ei aquesta combinació és molt guapa, a mi em va agradar força. Enhorabona.

lux ha dit...

No varem veure el sol d'Ager, però el dia va ser molt xulo!
i la via-combinació realment és molt bona!
però millor la companyia ;)

una abraçada i fins la propera!

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan. Quan nosaltres i varem anar la paret estava mullada i jo a la 1a. tirada vaig quedar xop per l'aigua que baixava, aixi que varem baixar i vam entrar per la linia que hi ha 10 m a la dreta que és molt guapa.

salut i a tibar

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona per la via amb bona companyia! aquestes dues no le she fet, a veure aquest hivern...

Gatsaule ha dit...

Mingo, doncs hem quedat el dissabte 6 per fer-ne alguna, amb el pep! Així que si t'hi vols apuntar...

Alpinistes, a veure si és veritat i m'envieu les fotos, que deuen ser xules amb l'ambient que hi havia!

Eduard, si, la bavaresa és magnífica, molt estètica!

Llorenç, no em crec que l'arbre aguantés el teu pes! Vols dir que no vas fer un pas d'esqueneta?

Joan, és una combinació que et fa arribar satisfet a dalt.

Lux, ara n'hen de pensar alguna altra.....

Joan B, amb la paret mullada deu ser una creu, perquè la roca del primer llarg ja no és gaire adherent quan està seca.... No la vaig veure la variant que dius, però sóna interessant.

Jaume, si pots anar-hi no te la perdis, que és realment interessant!