16 de nov. 2008

Corrent de Gósol a Berga

Aquest dissabte, aprofitant que em podien pujar fins a Gósol, vaig poder fer una altra d'aquestes rutes que tan m'agraden.

Primer les vaig pensant, imaginant els racons per on passaré i intentant preveure com resoldré els trams més problemàtics. Després ja només cal anar posant un peu davant de l'altre i deixar que els sentits s'empapin de boscos i de muntanyes, de camins i de l'aire de la tardor.

Feia temps que no sortia des de Gósol, i aixó que hi pujo prou sovint. Reconec que té un encant especial i que m'agrada molt (a sobre, el castell de Gósol i el Pedraforca, a sota, amb el Cadí al darrera).

Per fer un recorregut diferent del dia en que vaig sortir des del Pedraforca, en comptes d'anar cap a Feners vaig preferir de pujar fins a Moripol, i després baixar fins al molí d'en Güell.

El recorregut deixa unes vistes magnífiques del Pedraforca (a sobre) i, Moripol (a sota), es troba en un racó de privilegi, al peu de la serra del Verd.

El camí va pujant i baixant fins a Moripol, i sempre es pot córrer. Després ve una baixada forta fins al molí d'en Güell on es travessa l'Aigua de Valls.

Una forta pujada et deixa al nucli abandonat de Bonner (a sota), i després cal trobar la ruta per una xarxa de pistes forestals fins a la carena que baixa d'Ensija. Una línia d'alta tensió assenyala el camí més curt.

Després la ruta travessa per la Font del Pi (a sobre), amb la paret del Ferrús vigilant atenta. Una darrera pujada et porta al poble de Peguera (a sota), on ja només cal anar baixant cap a la baga de les Nou Comes i enfilar cap a Berga.

Una ruta molt recomanable, encara que no es faci corrent, però on cal anar bé de forma física. Te l'avantatge que, per moltes pujades que hi hagi, sempre hi haurá 800 metres més de baixada en el global. En tot cas, el paisatge compensa sobradament, sobretot en aquesta època !

Són uns 45 km de recorregut que vaig fer en 4h 20' efectives. Al wikiloc hi he deixat el track i a sota, el mapa.

7 comentaris:

Mingo ha dit...

Quin dia més guapo que va fer dissabte, des de Montserrat es veia tan clar i nitid el Pedra que amb uns prismàtics segurament ens haguessim vist.
Felicitats per l'activitat i gràcies per descobrir-nos aquests racons tan macos.

Jaumegrimp ha dit...

Bon ritme Joan! això cada cop està més madur, en res et veig enfilan-te.

Gatsaule ha dit...

Realment ha fet un cap de setmana per emmarcar, i el dissabte vaig gaudir moltíssim corrent per aquestes valls..., tot i que reconec que pel fons de la vall de Peguera, a l'ombra, m'hi fotia de fred !

Pel braç encara esperaré una mica a tibar, però intentaré que m'agafi estant en forma !

Anònim ha dit...

Fantàstic, bona ruta, llarga i per paratges molt interessants !
Me la copio... :-)

Joan Baraldes ha dit...

Hola Joan,

Pel que veig estàs fortissim !!
Amb la Neus ja temps que volem fer la ruta de Gosol a Berga en btt. Aquesta que tu vas fer es totalment ciclable o bé cal fer variants ? Em pots passar informació i/o trac per fer-la en btt ?

Gràcies

Llorenç ha dit...

Ara a correr!! deu meu!! a tu qui et para! el dia que et moris ets capaç de portar-te tu mateix la caixa!

Vols parar i descansar!
Suposo que ja tens cosetes pensades per fer quan et recuperis no? jo també en tinc alguna de pensada per fer plegats!

Gatsaule ha dit...

Malfieten, veient el què fas, segur que t'agradaria de provar-la, és molt bona i agraïda. El més difícil és trobar algú que et porti a Gósol!

Joan, al final de tot hi ha un enllaç on hi trobaràs el track. Hi ha dos trams no ciclables, entre Bonner i la Font del Pi, i l'arribada a Berga, però sobre el mapa es veuen clarament les pistes alternatives. No tindreu cap problema excepte que contínuament voldreu parar a fer fotos!

Gràcies, Llorenç, a veure si ben aviat podem quedar, que ja m'enfilo per les parets!!!!!