4 de des. 2006

Lord, sector túnel

El mal temps de dissabte va espantar a més d'un, nosaltres inclosos, i la sortida prevista pel diumenge vam acabar anulant-la a darrera hora. Afortunadament, vaig poder enredar a l'Àngel per fer alguna cosa, ni que fos una mica d'esportiva, per si de cas feia un temps potable.

I el diumenge es va aixecar lluminós i fresc i ens en vam anar a veure els sectors d'esportiva que hi al mateix peu de la carretera que porta al santuari de Lord. Aquí, al contrari de Montserrat sud, vam estar sols tot el matí.

Després de donar-hi una volta i apreciar que al sector túnel era l'únic on tocava el sol, ens hi vam quedar. Vies curtes i amb roca molt bona, tot i que les descripcions de la guia i la realitat són una mica diferents i no coincideixen massa (a les dues fotos, en Gatsaule en una via sense nom de 6a+, diuen).

El sector té una sèrie de vies més senzilles a la dreta entre IV i V+ (a sota, l'Àngel a Yuyu, V+), una al mig, la coquillo, que diu V i que vam ser incapaços de fer-la ni en top rope, i una colla a l'esquerra que piquen més, sobretot perquè desplomen bastant.

Una zona interessant per anar-hi a passar un matí, asolellada i tranquila, tot i els cotxes de devots que anaven cap el santuari...

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs sí, les ressenyes no son gaire clares. Si hi tornem caldrà refer-les, oi?

Records

ivanG ha dit...

Hola
Aixó cau per Berga, veritat?
la roca sembla conglomerat...
Salutacions!!

Xavi ha dit...

La zona ha de ser bonica. Sembla que les parets no són gaire altes però la roca té bona pinta. Llastima que al Solsonès els equipaments no són sempre bons i els graus a vegades són bastant orientatius.

Anònim ha dit...

Ey fiera!

No deixeu passar ni un dia, eh! Així, així, entrena per quan m'hagis d'arrossegar a la Cima Grande... que alló és més llarg que un dia sense pa!!

A tibar-li! ;)

Anònim ha dit...

Quina enveja quan us veig parlar de Dolomitassssssssssssss

Be, esta molt be aixo d'encertar el dia i a sobre estar lluny de la massificacio :)

Anònim ha dit...

Això es el Solsonès, la Vall del Lord per ser exactes.

Es conglomerat del bo o del molt bo. Vies curtes o molt curtes pero entretingudes.

Al sector només hi han dues vies una mica més llarges, les dues més dures, que deuen ser 6b+ i 6c més o menys. Pero tenen roca dolenta els dos primers metres.

L'equipament es força bo, hi ha algún espit pero son nous. La resta parabolts i les reunions son bones.

Això sí, aproximació zero!

Gatsaule ha dit...

Si, tan l'equipament com la roca són bons o molt bons. Llàstima que les vies siguin curtes i, per mi, que la dificultat es basi en el desplom...

I si, caldria refer la ressenya, voltant per la zona vam veure algun secotr ben equipat que no està ressenyat a la guia, i els graus són força orientarius.

K., el dia que vulguis fem una sortida "científica" a la zona.

jclaramunt ha dit...

Sembla interessant. On està el Santuari del Lord? A quan està de Berga?
Gràcies,
Josep.